Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Biała kiełbasa pieczona - jak upiec białą kiełbasę?

Biała kiełbasa to klasyczna potrawa, która często króluje na wielkanocnym stole. Ale nie tylko - białą kiełbasę chętnie jadamy też przy innych okazjach. Można ją przygotowywać na różne sposoby - jednym z nich jest pieczenie. Sprawdź, co zrobić, by pieczona biała kiełbasa smakowała doskonale.

Biała kiełbasa - jaki jest jej skład? Z czego się robi białą kiełbasę?

Biała kiełbasa wytwarzana jest z mięsa wieprzowego, odrobiny wołowiny i sporej ilości przypraw, wśród których prym wiedzie pieprz i majeranek. Biała kiełbasa ze sklepu zawiera także konserwanty, barwniki i regulatory smaku, dlatego warto pokusić się o samodzielne przygotowanie wielkanocnego przysmaku, bez chemicznych ulepszaczy. A jak samodzielnie zrobić białą kiełbasę?

Biała kiełbasa gotowana - jak prawidłowo ugotować białą kiełbasę?

Biała kiełbasa gotowana to najpopularniejszy sposób jej przygotowywania, choć tę wędlinę można serwować na wiele sposobów. Jak prawidłowo ugotować białą kiełbasę, by nie straciła smaku, była miękka i soczysta oraz nie popękała podczas gotowania? Podajemy kilka sprawdzonych rad i podpowiadamy, jak gotować białą kiełbasę.

Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli według Magdy Gessler

Przepis na białą kiełbasę z konfiturą z cebuli Magdy Gessler zawojuje wielkanocny stół! Biała kiełbasa podawana z genialnym musem z cebuli jest wyjątkowo smaczna i zachwyca aromatem. Sprawdź, jak przyrządzić białą kiełbasę na Wielkanoc według oryginalnej receptury Magdy Gessler i zadziw rodzinę niecodziennym daniem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim twarogiem

Prawdziwa eksplozja na talerzu - eksplozja smaków, kolorów i aromatów. Ostra, lekko orzechowa rukola przeplata się ze słodkim, aromatycznym kaki by spotkać się z wyrazistym i kremowym kozim serkiem twarogowym. Pyszna i mega prosta przekąska, która urzeka. Mnie wręcz zawojowała.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Łopatka pieczona w musztardzie: łatwy przepis na wielkanocny obiad

Łopatka pieczona w musztardzie to najłatwiejszy przepis na idealny wielkanocny obiad! Potrzebujesz sporego kawałka wieprzowej łopatki, musztardy i majeranku. Tylko 3 składniki, a efekt będzie powalający. Zachęcam Cię do wypróbowania tego łatwego przepisu na Wielkanoc! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Surówka z zielonego ogórka i cebuli: przepis na pyszną i banalnie prostą sałatkę obiadową

Surówka z zielonego ogórka i cebuli to przepis na pyszną i banalnie prostą sałatkę obiadową. Wystarczy pokrojone ogórki i cebulę zalać aromatycznym winegretem czosnkowym i gotowe. Odrobina świeżej mięty nada surówce zupełnie nową jakość. Wypróbujcie i cieszcie się smakiem surówki podczas rodzinnego obiadu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczarki duszone z czerwoną cebulą w winie - aromatyczna jarzynka z pieczarek i cebuli

Prosta, niby banalna jarzynka, która niesie ze za sobą rewelacyjne wrażenia. Świetnie smakuje z pieczonym indykiem, polubi się tez z kurczakiem. Można podać jako ciepłą przystawkę lub jarzynkę do obiadu.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mazurek chałwowy: przepis na obłędne ciasto wielkanocne

Mazurek chałwowy jest słodki jak na wielkanocnego mazurka przystało. Słodycz przełamuje warstwa kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki. Oto przepis na obłędne ciasto wielkanocne, które każdy może zrobić w domu! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Co zrobić ze schabu zamiast schabowych? 25 pomysłów na pyszne dania ze schabu wieprzowego

Zazwyczaj ze schabu robimy schabowe. Ale to smaczne, soczyste i niezbyt tłuste mięso ma znacznie więcej zastosowań kulinarnych. Wiele dań ze schabu przygotowuje się równie szybko i łatwo co panierowane schabowe kotlety. Co zrobić ze schabu zamiast schabowych? Można zrobić  na przykład znakomitą pieczeń, zdrową domową wędlinę bez konserwantów lub pyszną roladę. Schab świetnie również smakuje przyrządzony w sosie. 

Strona 1 z 924