Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Jajka faszerowane - 28 przepisów na faszerowane jaja

Jajka faszerowane to smaczna przekąska, którą możemy przygotować w bardzo wielu wersjach. Na ciepło i na zimno, zawsze smakują znakomicie. Podajemy wam 28 pomysłów na nadzienie do faszerowanych jajek. Na Wielkanoc jak znalazł!

Majonez z awokado: zdrowy, pyszny i zielony

Spróbuj tego zdrowego majonezu z awokado, a już nigdy nie zechcesz normalnego majonezu! Możesz go używać tak jak zwykły majonez to sałatek, kanapek, meksykańskich przekąsek, a nawet do frytek. Idealny majonez w kolorze nadziei!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym - zakochasz się na zabój!

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym to pyszny sposób na przygotowanie piersi z kurczaka. Zasmakuje zwłaszcza dzieciom. Niewielkie kotleciki rumiane i chrupiące z wierzchu, a soczyste w środku to po prostu świetne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Kruche babeczki ze szpinakiem i serem ricotta

Kruche babeczki ze szpinakiem i serem ricotta to doskonała przekąska imprezowa, tym bardziej, że formy z ciasta można upiec nawet kilka dni wcześniej i przechować w szczelnie zamkniętym pojemniku. Sprawdzą się też jako ciepły dodatek do barszczu lub bulionu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Czekoladowe ciasto, które mieszasz i pieczesz w tym samym naczyniu

Czekoladowe ciasto, które mieszamy i pieczemy w tym samym naczyniu. Przepis na to ciasto powstał w czasie wielkiego kryzysu ekonomicznego. Kryzysowe ciasto na depresję, które przygotuje nawet dziecko. To ciasto czekoladowe nie zawiera jajek. Czy jest zdrowe? Trudno powiedzieć. Ale za to bardzo smaczne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pożywny ryż z kurczakiem i kiełbasą: prosty przepis na smaczny i tani obiad

Jednogarnkowe dania zawsze cieszą się powodzeniem. Taki obiad z jednego kociołka budzi w nas pierwotne poczucie zaspokojenia i bezpieczeństwa. Dlatego wypróbuj ten prosty przepis na pożywny ryż z kurczakiem i kiełbasą. Warto tu wykorzystać mięso z udek kurczaka i dobrą wędzoną kiełbasę drobiową. Z podanej poniżej ilości składników przygotujecie 8 porcji obiadowych. Warto zrobić więcej i zamrozić. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Bułki na kefirze: prosty przepis na domowe bułeczki

Bułki na kefirze każdy może przygotować sam, bo przepis  na nie jest  wyjątkowo nieskomplikowany, a smak - wyborny. Warto pokusić się o ich upieczenie na przykład w sobotni lub niedzielny poranek

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z kiszonych buraków, marchewki i gruszki

Surówka z kiszonych buraków, marchewki i gruszki to przepyszny sposób na wykorzystanie buraków, które były kiszone na zakwas do barszczu. Żal byłoby wyrzucić tę witaminową bombę pełną dodatkowo  cudownych probiotyków.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem

Panierowane kotlety z piersi kurczaka uwielbiamy wszyscy. Dzięki pieczeniu w panierce kotlety są jeszcze bardziej soczyste. Można to danie urozmaicić i zapiec drobiowe a la schabowe pod pomidorowym sosem z serem mozzarella. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Żur na zakwasie żytnim i wędzonce

Żur to prawdziwa epopeja narodowa. Może być postny, zabielany (z dodatkiem śmietany), z jajkiem na twardo, na ogonie wieprzowym, na świńskich uszach, na wywarze z szynki, na białej kiełbasie, albo na wędzonce. Pod każdą postacią jest inny, a jednocześnie równie pyszny. Proponujemy formę przejściową żuru na bulionie wieprzowym z dodatkiem jajka i wędzonego boczku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 814