Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Pieczone słodko-kwaśne bataty - pyszny dodatek do obiadu

Bataty czyli słodkie ziemniaki możemy przygotować na wiele sposobów, na słodko lub pikantnie. Możemy z nich zarówno zrobić frytki, jak i upiec ciasto. Dziś jednak proponujemy przepis na pieczone bataty słodko-kwaśne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sycąca zupa z mięsem wołowym i fasolą czerwoną: przepis na jednogarnkowe danie

Sycąca zupa z mięsem wołowym i fasolą czerwoną to idealne rozwiązanie, gdy mamy czas jedynie na jeden ciepły posiłek bez zadęcia. Oto przepis na jednogarnkowe danie, które nasyci i rozgrzeje. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Babka z tartymi jabłkami: łatwy przepis na pyszny jabłecznik na szybko

Jabłkowa babka jest pyszna, wilgotna w środku i puszysta. Oto łatwy przepis na pyszne ciasto z tartymi jabłkami, które rozjaśni chłodne wieczory. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepyszne nogi kurczaka pieczone w śmietanowym sosie z porami: cały obiad z piekarnika

Nogi kurczaka, udka i pałki, pieczone w śmietanowym sosie z porami to pyszny rodzinny obiad. Aromatyczny sos idealnie pasuje do gotowanym ziemniaków lub kaszy jaglanej. Soczyste mięso nóżek kurczaka smakuje zarówno seniorom, jak i juniorom. Warto przygotować! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Podudzia kurczaka pieczone na kapuście kiszonej: przepis na obfity obiad rodzinny

Podudzia kurczaka pieczone na kapuście kiszonej, choć to zaskakujące skojarzenie, w rankingu dań obiadowych znajdują się w ścisłej czołówce. Przepysznie soczyste mięso, rozpływająca się w ustach kapusta, czy można chcieć więcej? Oto przepis na obfity obiad rodzinny z wykorzystaniem tanich surowców. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Udka kurczaka z blachy: przepis na udka pieczone z ziemniakami i papryką

Udka kurczaka z blachy to prosta potrawa, którą przygotowuje się w oka mgnieniu. Wystarczy wszystkie składniki wyłożyć na blachę, wstawić do piekarnika i gotowe. Udka pieczone z ziemniakami i papryką zachowają soczystość. Po prostu pycha! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kremowe risotto dyniowe: obfite risotto z purre z pieczonej dyni

Kremowe risotto dyniowe to pyszne i obfite risotto z pieczoną dynią. Dynię należy wcześniej upiec, a potem postępować tak jak zawsze. Takie risotto można podać jako danie samodzielne z serem z przerostem niebieskiej pleśni i prażonymi orzechami włoskimi lub jako dodatek do innej potrawy. Można też śmiało mrozić na później. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tureckie ciasteczka czekoladowe: obłędnie kruche i rozpływające się w ustach

Tureckie ciasteczka czekoladowe słyną w świecie ze swojej delikatności i kruchości. Podaje się je do zielonej herbaty z miętą. Są obłędnie kruche i rozpływające się w ustach.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jajka marynowane w occie: pikantna zakąska, smaczna przystawka

Jajka marynowane w occie to pikantna zakąska niegdyś bardzo popularna. Dawniej każdy bufet z wyszynkiem alkoholu zdobił słój z marynowanymi jajkami. Dzisiaj ten tradycyjny przysmak przetrwał jedynie w krajach anglosaskich. Warto jednak wrócić do tradycyjnego przepisu na smaczną, w pełni białkową przystawkę, gotową w 7 dni! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klops drobiowy nadziewany pieczarkami: wykwintna pieczeń rzymska na rodzinny obiad

Klops drobiowy nadziewany pieczarkami to wykwintna pieczeń rzymska na rodzinny obiad. Jej przygotowanie jest dziecinnie proste. A smak jest nieziemski. Taką pieczeń można podać na obiad, jako danie główne, lub po wystudzeniu, jako przystawkę. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 884