Jak zrobić

Przed tobą rodzinny obiad, święta, uroczysta kolacja i nie wiesz, jak się zabrać do przygotowania tych ważnych posiłków? Wydaje ci się, że gotowanie jest bardzo trudne? Po raz pierwszy robiłeś zwykłe mielone i nie wyszły, a biszkopt opadł? Nie martw się - na wszystko są proste sposoby - postaramy się, byś je poznał. Gotowanie naprawdę jest fajne!

Jak zrobić

Jak gotować ryż w garnku i parowarze? Najlepsze sposoby na ugotowanie ryżu

Ryż można wykorzystać na wiele sposobów - jako składnik sałatki czy zupy, baza drugiego dania bądź deseru. Jak gotować ryż, aby był idealny? Zdradzamy sposoby na prawidłowe ugotowanie ryżu w garnku i parowarze.

Ekspresowe buraki: jak ugotować w 10 minut buraki do ćwikły i sałatki

Buraki ze względu na swój zwarty miąższ gotują się dosyć długo. Zazwyczaj od 40 do 50 minut. Można jednak ten proces przyspieszyć. Ekspresowo ugotujesz buraki w mikrofalówce. Jak to zrobić? Zobacz przepis krok po kroku. Buraki będą soczyste i pełne smaku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jak gotować kuskus? Najlepsze przepisy na kuskus

Kuskus! Jestem pewna, że słyszeliście o nim. Choć to może się wydawać dziwne, kuskus nie jest ziarnem, ale rodzajem malutkich kluseczek z Afryki Północnej! To fantastyczny produkt, którego nie powinno zabraknąć w Waszej kuchni. Kuskus powstaje z pszennego grysiku. Grysik jest wstępnie ugotowany, kształtowany i suszony, dlatego można go przygotować w mniej niż 10 minut. I używać do wszystkiego, do sałatek, jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie. Po prostu genialne! 

Jak szybko rozmrozić mięso mielone?

Mamy coraz mniej czasu. Dlatego mimo wielu udogodnień potrzebujemy sprytnych sposobów na szybkie przygotowanie posiłków. Mielone mięso to jeden z najszybszych sposobów na przygotowanie sycącego posiłku. Zamrożone mięso mamy w zasięgu ręki, w zamrażalniku lub zamrażarce.  Problemem jest jednak szybkie rozmrożenie mielonego mięsa bez uszczerbku na jego przydatności do spożycia. Podpowiadamy, jak szybko rozmrozić mięso mielone.

Kisiel mleczny - co to jest i jak przygotować?

Kisiel mleczny to inaczej budyń. Nazwa ta pochodzi z czasu, kiedy budyniem zażywało się potrawy pieczone w kąpieli wodnej. Dzisiaj te ostatnio zostały nieco zapomniane, a ich nazwę przyjął żelujący deser na bazie mleka. Jak zrobić domowy kisiel mleczny?

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Jak ugotować parówki? Zobacz: jak uniknąć błędów podczas gotowania parówek

Parówki są idealnym rozwiązaniem o każdej porze roku. Im więcej zawierają czystego mięsa, tym są bardziej odżywcze. Warto wiedzieć, że parówki są produktem gotowym do spożycia. Wystarczy tylko je podgrzać. Jak uniknąć błędów podczas gotowania parówek? Zobacz, jak w 5 krokach prawidłowo ugotować parówki.

Jakie jabłka do kaczki - z jakimi jabłkami piec kaczkę?

Jakie jabłka do kaczki? Jakie jabłka wybrać, by upieczona z nimi kaczka była cudownie soczysta i smaczna? Czy rodzaj jabłek ma znaczenie?

Jak dobrze smażyć wątróbkę - 5 błędów popełnianych podczas smażenia wątróbki

Wiele osób nie lubi smażonej wątróbki - część z nich zapewne zraziła się do tej potrawy, bo trafiła na źle przyrządzone danie. Wątróbka była albo częściowo niedosmażona, albo twarda jak podeszew. Jak uniknąć błędów przy smażeniu wątróbki, co zrobić, by zmienić ją w pyszne danie?

Boże Narodzenie - poznaj sposoby na to, jak przygotować najlepszy świąteczny sernik

Boże Narodzenie to szczególny czas. O wyjątkowości tych kilku dni świadczą obyczaje pielęgnowane od wieków i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Strojenie choinki, przygotowywanie tradycyjnych świątecznych potraw, dzielenie się opłatkiem – to tylko kilka z nich. Choć tegoroczne święta mogą różnić się od tych, jakie pamiętamy i na które czekamy, to z pewnością jest to czas, gdy myślami jesteśmy z najbliższymi i składamy sobie świąteczne życzenia. Chcąc życzyć bliskim wszystkiego co najlepsze, ugotujmy i upieczmy świąteczne dania z tego, co najlepsze!

Co zrobić, by sernik nie opadł? 3 proste rady!

Co należy zrobić, aby sernik nie opadł? Twoje serniki są pyszne, ale lubią się na środku zapaść? Skorzystaj z naszych porad i upiecz sernik równy jak stół! Podstawą udanego sernika są dobrej jakości produkty i dobry przepis. Później ważne jest przestrzeganie zaleceń podanych w recepturze.

Strona 1 z 61