Przystawki i przekąski

Przystawki i przekąski - bez nich nie ma prawdziwego przyjęcia, ani nieformalnej domówki. Oglądany w towarzystwie mecz czy film bez przekąsek traci na uroku. Wieczorna lektura książki - także. Pyszne i zdrowe domowe przekąski i zakąski to najlepsza alternatywa dla gotowych czipsów, paluszków i innych bawimordek.

Przystawki i przekąski

Przystawki i przekąski wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Cudowna cebula duszona w sosie pomidorowym - danie o niezapomnianym smaku

Cudowna cebula duszona w sosie pomidorowym - danie o niezapomnianym smaku

Cebula duszona w sosie pomidorowym to cudowny dodatek do  pieczonych mięs, a dla wegetarian - przepyszne samodzielne danie, które idealnie komponuje się z makaronem lub ziemniakami. Przepyszny na ciepło, ale jeśli zostanie ci go trochę - zasmakuje ci też na zimno

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Przepis na sałatkę jajeczną zawijaną w rulony naleśnikowe wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka specjalnie na wielkanocny stół. Rulony kroimy na mniejsze porcje i serwujemy na półmisku. Wyglądają i smakują zachwycająco.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Domowa wędlina z pieczonego indyka

Domowa wędlina z pieczonego indyka

Domowa wędlina z indyka to pomysł nie tylko na świąteczną przekąskę. Przyrządzając domową wędlinę, masz pewność, że wiesz, co jedzą twoi domownicy. Domowe mięsa nie zawierają konserwantów ani chemii, są więc idealne zarówno dla małych dzieci, jak i dla starszych osób. Można je podać cienko pokrojone na kanapkę, albo grubiej z sosem na obiad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jajka królicze łapki: wielkanocny hit dla dzieci [WIDEO]

Jajka królicze łapki: wielkanocny hit dla dzieci [WIDEO]

Wielkanoc to czas, kiedy królują potrawy z jajek. Ważne, by jajka na wielkanocnym stole były zarówno przysmakiem, jak i ozdobą - tak niewątpliwie będzie, jeśli wykorzystasz nasz przepis na wielkanocne jajka królicze łapki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Majonez z awokado: zdrowy, pyszny i zielony

Majonez z awokado: zdrowy, pyszny i zielony

Spróbuj tego zdrowego majonezu z awokado, a już nigdy nie zechcesz normalnego majonezu! Możesz go używać tak jak zwykły majonez to sałatek, kanapek, meksykańskich przekąsek, a nawet do frytek. Idealny majonez w kolorze nadziei!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Knedle ze szpinaku i sera ricotta

Knedle ze szpinaku i sera ricotta

Knedle ze szpinaku i sera ricotta są miękkie i puszyste. Znakomicie smakują jako samodzielne danie lub dodatek do dań mięsnych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szynka z mango - pyszna przekąska z egzotyczną nutą

Szynka z mango - pyszna przekąska z egzotyczną nutą

Pyszna przekąska z szynki i mango - sprawdzi się, gdy wpadną niezapowiedziani goście. Można użyć do tej przekąski szyki konserwowej, wędzonej lub dojrzewającej. Albo przygotować mieszankę przekąsek. Bo w każdej wersji smakują wyśmienicie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Roladki z bakłażana z pastą orzechową: przepyszna zdrowa przystawka

Roladki z bakłażana z pastą orzechową: przepyszna zdrowa przystawka

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczona brukselka z mrożonki: sprytny trik na pyszny dodatek do obiadu

Pieczona brukselka z mrożonki: sprytny trik na pyszny dodatek do obiadu

Mrożona brukselka ma niewykorzystany potencjał. Jeśli chcecie wydobyć maksimum smaku z tego warzywa, to go nie gotujcie, tylko upieczcie. Pieczona brukselka mrożona to świetny dodatek do obiadu lub zdrowa przekąska. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gęsty majonez na mleku: tak pyszny, że już nigdy nie zrobisz innego

Gęsty majonez na mleku: tak pyszny, że już nigdy nie zrobisz innego

Gęsty majonez na mleku? Czy to możliwe? Tak, jeśli posiadasz ręczny blender. To w sile wirujących ostrzy, tkwi tajemnica idealnej majonezowej emulsji. Drugi sekret to użycie rafinowanej oliwy lub oleju. Dlaczego nie można użyć oliwy extra vergin? Cząstki wytłoków z oliwek zawieszone w tłuszczu będą gorzknieć w zetknięciu z białkiem mleka. Zastanawiasz się, czy będzie ci odpowiadał ten smak? Zawsze możesz majonez przyprawić według własnego gustu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 125