Arbuzowe koreczki z fetą i bazylią

Arbuzowe koreczki z fetą i bazylią
Autor: Shutterstock Arbuzowe koreczki z fetą i bazylią
łatwy
5 min
4

Arbuzowe koreczki z fetą i bazylią przygotowuje się dosłownie 5 minut. Są znakomitą letnią przekąską, gdy wpadną niezapowiedziani goście. Dlatego warto mieć zawsze w lodówce kawałek soczystego arbuza i opakowanie fety w kostkach, a na kuchennym parapecie ziołowy ogródek z bazylią w roli głównej.

Składniki

1/4 arbuza

1 opakowanie fety w kawałkach

liście bazylii

wykałaczki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Arbuza pokroić w kostkę wielkości kostek fety.

Na wykałaczki nadziewać kolejno arbuza, fetę i po listku bazylii.

Gotowe!

Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z ...

więcej