Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]

2020-10-23
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]
Autor: Shutterstock.com Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy
łatwy
15 min
6

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Jajka faszerowane schabem, to przepis z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy. Świetna przekąska na Wielkanoc i na wszelkie przyjęcia. Przepis jest dietetyczny, gdyż nie zawiera majonezu.

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo

1 łyżka jogurtu naturalnego

20 g schabu

świeżo mielony pieprz

papryka słodka

pół łyżeczki natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Jajka kroimy na połówki, wybieramy żółtka i przekładamy do miski. Mieszamy dokładnie z papryką słodką, natką pietruszki i jogurtem.

Schab nacieramy pieprzem i pieczemy w temp. 160°C przez 12 minut, następnie kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.

Powstałą masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek.

Śniadanie Wielkanocne: Co podać na stół?
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska