Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]

Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]
Autor: Shutterstock.com Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy
łatwy
15 min
6

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Jajka faszerowane schabem, to przepis z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy. Świetna przekąska na Wielkanoc i na wszelkie przyjęcia. Przepis jest dietetyczny, gdyż nie zawiera majonezu.

SKŁADNIKI

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 20 g schabu
  • świeżo mielony pieprz
  • papryka słodka
  • pół łyżeczki natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka kroimy na połówki, wybieramy żółtka i przekładamy do miski. Mieszamy dokładnie z papryką słodką, natką pietruszki i jogurtem.
  • Schab nacieramy pieprzem i pieczemy w temp. 160°C przez 12 minut, następnie kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.
  • Powstałą masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek.
Śniadanie Wielkanocne: Co podać na stół?
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska