Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]
2021-03-30
łatwy
15 min
6
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Jajka faszerowane schabem, to przepis z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy. Świetna przekąska na Wielkanoc i na wszelkie przyjęcia. Przepis jest dietetyczny, gdyż nie zawiera majonezu.
SKŁADNIKI
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 20 g schabu
- świeżo mielony pieprz
- papryka słodka
- pół łyżeczki natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka kroimy na połówki, wybieramy żółtka i przekładamy do miski. Mieszamy dokładnie z papryką słodką, natką pietruszki i jogurtem.
- Schab nacieramy pieprzem i pieczemy w temp. 160°C przez 12 minut, następnie kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.
- Powstałą masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek.
Śniadanie Wielkanocne: Co podać na stół?