Dania główne rybne

Ryba na obiad? Świetny pomysł - ryby są zdrowe, lekkostrawne i... pyszne! Uważasz, że nie umiesz ich przyrządzać? Sięgnij do naszych przepisów i na pewno wszystko ci się uda!

Dania główne rybne

Dania główne rybne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Zmysłowe ostrygi zapiekane z masłem ziołowym

Zmysłowe ostrygi zapiekane z masłem ziołowym

Ostrygi – niekwestionowane królowe stymulujących seksualnie pokarmów. Rozsławionych przez Casanovę cudownych muszli miłości nie może zabraknąć w randkowym menu. Zapieczone z aromatycznym ziołowym masłem smakują fantastycznie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Aromatyczny karp po węgiersku  - cudownie pyszny

Aromatyczny karp po węgiersku - cudownie pyszny

Karp po węgiersku - z aromatycznymi dodatkami, takimi jak: cebula, pomidory i papryka - smakuje wybornie. To  prosty sposób na przyrządzenie tej  ryby, za którą wiele osób nie przepada. Nasz przepis może sprawić, że zmienią zdanie!  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 6 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepyszny pstrąg z migdałami - klasyczny przepis

Przepyszny pstrąg z migdałami - klasyczny przepis

Pstrąg z migdałami to klasyczny sposób przyrządzania tej pysznej ryby. Niesłychanie prosty, ale dzieki dodatkowi migdałów - wykwintny. Tak przygotowany pstrąg zadowoli nawet  najwybredniejsze podniebienia!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gulasz rybny z groszkiem - świetny sposób na rybę!

Gulasz rybny z groszkiem - świetny sposób na rybę!

Gulasz rybny z groszkiem to sposób na rybę dla tych, którzy nie lubią ryb smażonych. Co prawda rybę do tej potrawy także obsmażamy, ale w połączeniu z sosem jej smak staje się delikatniejszy i mniej rybny. Po prostu pycha!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami: dla zdrowia, dla rodziny

Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami: dla zdrowia, dla rodziny

Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami to zdrowa porcja sycącej ryby. Pstrąg tęczowy należy do ryb łososiowatych. Jest wszechstronną rybą, którą można piec, gotować i smaży. Pieczony zachowuje jędrność i doskonały smak. Pieczenie ma tę zaletę, że przygotowanie obiadu nie jest pracochłonne i nie wydziela żadnych przykrych zapachów. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łatwy makaron z pstrągiem tęczowym w kremowym sosie: pyszny obiad dla rodziny

Łatwy makaron z pstrągiem tęczowym w kremowym sosie: pyszny obiad dla rodziny

Makaron z pstrągiem tęczowym to pyszne danie na rodzinny obiad. Prosty przepis na to szybkie danie krok po kroku poprowadzi was przez meandry gotowania. Delikatny kremowy sos i przepyszne ryba skuszą każdego, nawet niejadka. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Karp zapiekany w śmietanie: sprawdzony przepis [WIDEO]

Karp zapiekany w śmietanie: sprawdzony przepis [WIDEO]

Smak tego zapiekanego karpia podkreśla śmietana dodana pod koniec pieczenia. Karp w śmietanie to danie nie tylko na wigilię, rybę można przyrządzić na przykład na niedzielny obiad. Podajemy przepis na delikatnego karpia zapiekanego w śmietanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łosoś zapiekany: przepis na eleganckie danie na Wigilię

Łosoś zapiekany: przepis na eleganckie danie na Wigilię

Łosoś zapiekany wśród potraw wigilijnych? Czemu nie! Łosoś należy do grupy najszlachetniejszych ryb słodkowodnych i morskich. W wersji pieczonej wzbogaci świąteczne menu, wprowadzając do niego lekką innowację. Jak wiadomo, Święta Bożego Narodzenia nie obejdą się bez czerwonego barszczu z uszkami czy karpia, ale stałą listę 12 potraw wigilijnych zawsze możemy wzbogacić. Podajemy prosty przepis na zapiekanego łososia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Śledź w śmietanie - prosty, a nie ma sobie równych

Śledź w śmietanie - prosty, a nie ma sobie równych

Śledź w śmietanie, to prosty przepis na śledzia, który nie ma w sobie równych. Słoność śledzia łagodzi maślany smak śmietany, a im dłużej śledzie będą się marynować w śmietanowym sosie, tym będą bardziej aksamitne i rozpływające się w ustach. Dodatek jabłek, cebuli i korniszonów podnosi smak dania. Wystarczy do niego ugotować ziemniaki w mundurkach lub podać świeże pieczywo i obiad gotowy.   

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Soczysta ryba smażona w chrupiącym cieście: ta genialna panierka zmienia wszystko!

Soczysta ryba smażona w chrupiącym cieście: ta genialna panierka zmienia wszystko!

Ryba smażona w chrupkim cieście to absolutna petarda smaku. Soczyste mięso ryby i doskonała panierka z ciasta dużo lepszego od zwyczajnego naleśnikowego. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 40