Dania główne rybne

Ryba na obiad? Świetny pomysł - ryby są zdrowe, lekkostrawne i... pyszne! Uważasz, że nie umiesz ich przyrządzać? Sięgnij do naszych przepisów i na pewno wszystko ci się uda!

Dania główne rybne

Dania główne rybne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Sałatka ze świeżych warzyw z gotowaną ośmiornicą

Sałatka ze świeżych warzyw z gotowaną ośmiornicą

Ośmiornica jest lekkostrawna i niskokaloryczna, a poza tym bardzo zdrowa, jako że zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto jeść ośmiornicę! Oto 4 przepisy z ośmiornicą w roli głównej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii są bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdź, jak je zrobić. Tym razem przygotuj na grillu coś innego niż tradycyjna kaszanka i karkówka!  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Mule w w białym winie: przepis na wyrafinowane danie na kolację we dwoje

Mule w w białym winie: przepis na wyrafinowane danie na kolację we dwoje

Mule w białym winie to specjalność kuchni francuskiej. Dlaczego to właśnie ta potrawa lepiej niż inne nadaje się na romantyczną kolację? Ponieważ mule uznawane są za jeden z naturalnych afrodyzjaków. A poza tym na taką kolację najlepiej wybierać dania proste i szybkie w wykonaniu, a jednocześnie wytrawne i eleganckie. Autorem przepisu jest Łukasz Toczek. Poznajcie szybki i prosty przepis na mule w prosecco.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Rybne kotlety ze słoniną: soczyste i pyszne mielone z chudej ryby

Rybne kotlety ze słoniną: soczyste i pyszne mielone z chudej ryby

Mielone z chudej ryby oraz  słoniną wieprzowa zawsze są soczyste i tak smaczne, że palce lizać! Z tym przepisem nigdy więcej nie będziecie narzekać, że mięso ryby jest chude i drewniane. Nim zaczniecie gotować, przeczytajcie kilka ważnych wskazówek zamieszczonych pod przepisem. Do dzieła! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba w chrupiącej panierce i ostrym sosie chili - lepsza niż

Ryba w chrupiącej panierce i ostrym sosie chili - lepsza niż "u Chińczyka"

Ryba w chrupiącej panierce i ostrym sosie chili -to przepis na niewielkie  kawałki ryby zanurzone w pysznej panierce i usmażone na chrupiąco,  a następnie podane z ostrym sosem i  łagodnym ryżem. Przepyszne aromatyczne danie w orientalnym stylu - na pewno zdrowsze i smaczniejsze niż "u Chińczyka".

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Płocie smażone po wędkarsku: przepis na chrupiące płotki

Płocie smażone po wędkarsku: przepis na chrupiące płotki

Płocie smażone po wędkarsku to doskonała przekąska z chrupiących rybek. Do smażenia nadają się drobne płotki. Po zamarynowaniu w cebuli tracą mulisty posmak. Usmażone na chrupko płotki można jeść razem z ośćmi.  Polecamy również: Płocie zapiekane - przepis na zapiekankę z parzonych płotek oraz  Płocie marynowane w białym winie - przepis na przekąskę z płotek

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Okoń w cieście - smaczna rybka w kilka chwil

Okoń w cieście - smaczna rybka w kilka chwil

Okoń w cieście jest smaczny, chrupiący i można go przygotować w kilka chwil. Mięso okonia to dobre źródło selenu, witamin D i B oraz kwasy omega-3. Warto jednak pamiętać, że ze względu na gromadzenie się rtęci w jego organizmie, nie powinny jadać go kobiety w ciąży, karmiące oraz dzieci.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

Ryba opiekana z serem jest chrupiąca i pyszna. Panierka z mąki z dodatkiem sera to świetny trik, który sprawi, że obiad zniknie z talerzy w kilka chwil.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lekkie i pyszne kotlety rybne: bez jajka, bez cebuli, lepsze niż w przedszkolu

Lekkie i pyszne kotlety rybne: bez jajka, bez cebuli, lepsze niż w przedszkolu

Pamiętacie, delikatne w smaku kotlety z ryby, jakie kiedyś podawano w przedszkolach? To było w czasach sprzed paluszków rybnych w pomarańczowej panierce. Takie lekkie i pyszne kotlety rybne smakują każdemu. W tym przepisie pomijamy jajko i cebulę. Nie chcemy, aby cokolwiek tłumiło naturalny smak ryby. Do przygotowania kotletów można użyć ryby świeżej lub mrożonej. Tej drugiej nie trzeba rozmrażać do końca. Polecam soczyste kotlety rybne nie tylko przedszkolakom! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Łosoś pieczony w piwnej marynacie: gotowy w 10 minut!

Łosoś pieczony w piwnej marynacie: gotowy w 10 minut!

Łosoś pieczony w piwnej marynacie jest gotowy w 10 minut! Jak to możliwe? Łososia marynujemy w piwie przez całą noc, a potem do pieca lub na grill i gotowe. Polecamy Wam ten sprawdzony przepis na pyszną i soczystą rybę!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 42