Pulpety rybne: sprawdzony przepis

Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Pulpety z ryby
Autor: ThinkStockPhotos Rybne pulpety to doskonały sposób na przemycenie zdrowych ryb do codziennej diety
łatwy
40 min
4

Dieta niskokaloryczna

Łatwe w przygotowaniu pulpety rybne doskonale komponuje się z surówką z marchewki i jabłka, doprawioną sokiem z cytryny. Sprawdź, jak zrobić pulpety z ryby - podajemy dobry przepis.

SKŁADNIKI

  • 1 kg filetów rybnych
  • marchewka
  • pietruszka
  • 1/4 selera
  • pół łyżeczki masła
  • jajo
  • pół bułki
  • 1/4 szklanki mleka
  • łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę i bułkę zmiel.
  • Dodaj masło, mleko, jajko, natkę pietruszki lub koperek. Wymieszaj. Uformuj pulpety.
  • Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz i pokrój. Zalej wodą i gotuj z dodatkiem soli.
  • Pulpety włóż do wrzącego wywaru i gotuj 20 minut na wolnym ogniu.
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska