Pulpety rybne: sprawdzony przepis
2021-11-03
łatwy
40 min
4
Dieta niskokaloryczna
Łatwe w przygotowaniu pulpety rybne doskonale komponuje się z surówką z marchewki i jabłka, doprawioną sokiem z cytryny. Sprawdź, jak zrobić pulpety z ryby - podajemy dobry przepis. Pulpeciki doskonale smakują z sosem pomidorowym, koperkowym albo dipem czosnkowym
SKŁADNIKI
- 1 kg filetów rybnych
- marchewka
- pietruszka
- 1/4 selera
- pół łyżeczki masła
- jajo
- pół bułki
- 1/4 szklanki mleka
- łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę i bułkę zmiel.
- Dodaj masło, mleko, jajko, natkę pietruszki lub koperek. Wymieszaj. Uformuj pulpety.
- Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz i pokrój. Zalej wodą i gotuj z dodatkiem soli.
- Pulpety włóż do wrzącego wywaru i gotuj 20 minut na wolnym ogniu.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?