Pulpety rybne: sprawdzony przepis

2020-10-23
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Pulpety z ryby
Autor: ThinkStockPhotos Rybne pulpety to doskonały sposób na przemycenie zdrowych ryb do codziennej diety
łatwy
40 min
4

Dieta niskokaloryczna

Łatwe w przygotowaniu pulpety rybne doskonale komponuje się z surówką z marchewki i jabłka, doprawioną sokiem z cytryny. Sprawdź, jak zrobić pulpety z ryby - podajemy dobry przepis.

Składniki

1 kg filetów rybnych

marchewka

pietruszka

1/4 selera

pół łyżeczki masła

jajo

pół bułki

1/4 szklanki mleka

łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku

sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rybę i bułkę zmiel.

Dodaj masło, mleko, jajko, natkę pietruszki lub koperek. Wymieszaj. Uformuj pulpety.

Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz i pokrój. Zalej wodą i gotuj z dodatkiem soli.

Pulpety włóż do wrzącego wywaru i gotuj 20 minut na wolnym ogniu.