Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

2020-07-17
Ryba opiekana z serem
Autor: Shutterstock Ryba opiekana z serem świetnie smakuje z zieloną sałatą i sosem czosnkowym.
łatwy
25 min
4

Ryba opiekana z serem jest chrupiąca i pyszna. Panierka z mąki z dodatkiem sera to świetny trik, który sprawi, że obiad zniknie z talerzy w kilka chwil.

Składniki

4 filety z białej ryby

6 łyżek mąki

6 łyżek tartego żółtego sera

jajko

2 cytryny

olej

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rybę skropić cytryną i przyprawić sola i pieprzem.

Mąkę wymieszać z żółtym serem, jajko rozkłócić.

Rybę panierować w jajku i mące z serem i smażyć na gorącym oleju.