Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

Ryba opiekana z serem
Autor: Shutterstock Ryba opiekana z serem świetnie smakuje z zieloną sałatą i sosem czosnkowym.
łatwy
25 min
4

Ryba opiekana z serem jest chrupiąca i pyszna. Panierka z mąki z dodatkiem sera to świetny trik, który sprawi, że obiad zniknie z talerzy w kilka chwil.

SKŁADNIKI

  • 4 filety z białej ryby
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek tartego żółtego sera
  • jajko
  • 2 cytryny
  • olej
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę skropić cytryną i przyprawić sola i pieprzem.
  • Mąkę wymieszać z żółtym serem, jajko rozkłócić.
  • Rybę panierować w jajku i mące z serem i smażyć na gorącym oleju.