Przebojowe roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia

Smaczna, efektowna i szybka w przygotowaniu przekąska to często ratunek dla nas gdy zjawią się niezapowiedziani goście. Przebojowe roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia przygotujesz w 10 minut, a ich smak goście zapamiętają na długo.
2 nieduże cukinie
200 gram wędzonego łososia w plastrach
1 opakowanie serka śmietankowego z chrzanem
oliwa
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Cukinię umyć dokładnie, ale nie obierać. Pokroić wzdłuż w plastry o grubości 2-3 mm. Posolić i odstawić na 10 min.
Po tym czasie odcedzić cukinię z namiaru płynu, osuszyć i posmarować oliwą z obu stron.
Cukinię blanszować na rozgrzanej patelni grillowej. Wystarczy 1 minuta z każdej strony.
Plastry cukinii zdjąć z patelni i ułożyć na desce, aby nieco przestygły.
Na każdy plater położyć plastry łososia i nieco serka. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką.