Przebojowe roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia

2020-09-19
Anna Szubińska
 roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia
Autor: Shutterstock Roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia świetnie pasują na jesienne przyjęcia.
łatwy
10 min
4

Smaczna, efektowna i szybka w przygotowaniu przekąska to często ratunek dla nas gdy zjawią się niezapowiedziani goście. Przebojowe roladki z blanszowanej cukinii i wędzonego łososia przygotujesz w 10 minut, a ich smak goście zapamiętają na długo.

Składniki

2 nieduże cukinie

200 gram wędzonego łososia w plastrach

1 opakowanie serka śmietankowego z chrzanem

oliwa

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Cukinię umyć dokładnie, ale nie obierać. Pokroić wzdłuż w plastry o grubości 2-3 mm. Posolić i odstawić na 10 min.

Po tym czasie odcedzić cukinię z namiaru płynu, osuszyć i posmarować oliwą z obu stron.

Cukinię blanszować na rozgrzanej patelni grillowej. Wystarczy 1 minuta z każdej strony.

Plastry cukinii zdjąć z patelni i ułożyć na desce, aby nieco przestygły.

Na każdy plater położyć plastry łososia i nieco serka. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką.