Przepis, który ratuje, gdy brak czasu. Błyskawiczne dyniowe pop-tarty
Śniadanie, które każdego zachwyci smakiem, a może aromatyczna, jesienna przekąska? Ten przepis to ciekawa imitacja znanych w USA przysmaków. Dyniowe pop tarty smakuje wspaniale, a są proste i szybkie w przygotowaniu. Dla siebie czy dla najbliższych? Ten przepis zawsze się sprawdzi.
i
Dieta wegetariańska
Pop tart to popularne amerykańska ciastka z nadzieniem, które można zjadać zarówno na zimno, jak i podgrzane w tosterze czy mikrofalówce. To świetny pomysł zarówno na szybkie śniadanie, jak i słodką przekąskę. W Polsce pop tarty są ciężej dostępne, ale na szczęście bez problemu przygotujemy je samodzielnie w domu - i to w jesienno-zimowym klimacie.
Składniki do dyniowych pop tartów. Każdy sobie poradzi
Do przygotowania domowych dyniowych pop tartów potrzebować będziemy:
- ciasto francuskie
- Purée z dyni
- brązowy cukier
- gałka muszkatołowa
- cynamon
- wanilia
- sól
- cukier puder
- przyprawę do piernika
- mleko
Z tych składników przygotujemy przepyszne i aromatyczne pop tarty, które sprawdzą się na każdy dzień tygodnia. Ten wypiek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci, a wcale nie trzeba dużo, by można się nim rozkoszować.
Aromatyczna przekąska dla każdego. Ten smak zachwyca
Choć bez wątpienia nasze pop tarty będą najsmaczniejsze na świeżo, to bez problemu możemy później odgrzać je na patelni czy w piekarniku. To danie, którego każdy powinien spróbować. Rozkoszuj się sezonowymi smakami w formie smacznego ciasteczka.
SKŁADNIKI
- 1 płat gotowego ciasta francuskiego
- 0,5 szklanki purée z dyni
- 2 łyżki brązowego cukru
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka wanilii
- szczypta soli
- Glazura:
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki mleka
- odrobina przyprawy do piernika
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W miseczce mieszamy purée dyniowe, cukier, cynamon, gałkę i wanilię.
- Rozwijamy ciasto francuskie i wycinamy prostokąty.
- Na połowę prostokątów nakładamy po łyżeczce nadzienia.
- Przykrywamy pozostały prostokątami.
- Brzegi dociskamy widelcem i nakłuwamy wierzch 2-3 razy.
- Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut.
- Wszystkie składniki do glazury mieszamy ze sobą.
- Polewamy wystudzone pop tarty.