Jajka faszerowane - 28 przepisów na faszerowane jaja

Jajka faszerowane - 28 przepisów na faszerowane jaja

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane można przygotować na wiele sposobów.

Jajka faszerowane to smaczna przekąska, którą możemy przygotować w bardzo wielu wersjach. Na ciepło i na zimno, zawsze smakują znakomicie. Podajemy wam 28 pomysłów na nadzienie do faszerowanych jajek. Na Wielkanoc jak znalazł!

Jajka faszerowane na zimno bezmięsne

Najpopularniejszy farsz do jajek składa się z podsmażonych na maśle pieczarek wymieszanych z żółtkami i przykrytych kleksem majonezu. Niekiedy posypuje się je również siekaną zieleniną. Ale jajka można również nadziać burakami, awokado, a nawet śliwkami.

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane śliwkami - przepis

Jaja faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane, buraczkowo-koperkowe

Jajka faszerowane na zimno wędliną

Wolicie coś bardziej konkretnego? Proszę bardzo: farsze z wędliną sycą na jeszcze dłuższy czas i nadają jajkom charakterystycznego smaku.

Jajka faszerowane salami z sosem majonezowo-musztardowym

Jajka faszerowane z szynką parmeńską

Jajka faszerowane orzechami i szynką

Jajka faszerowane na zimno z rybą

Dla miłośników owoców morza również mamy kilka propozycji. Jajko i ryba to wdzięczne połączenie smaków i duża porcja białka, która długo utrzymuje nas w sytości.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane ze śledziem i buraczkami

Jajka faszerowane z łososiem: przepis

Jajka faszerowane na ostro

Dotychczasowe propozycje uznajesz za zbyt mdłe  lub mało wyraziste dla fascynata ostrych dań. Proponujemy więc dwie wersje na ostro - o różnych stopniach pikantności. Dla każdego coś dobrego.

Pikantne jajka faszerowane - jak zrobić? Doskonałe na Wielkanoc i imprezy!

Jajka faszerowane z curry: przepis na Wielkanoc i nie tylko

Jajka faszerowane w wersji fit

Jajko to składnik wielu diet. Faszerowane świeżymi warzywami lub kiełkami stają się znakomitą przekąską dla dbających o linię.

Jajka faszerowane makrelą - przepis diety Dukana, wysokobiałkowy

Jajka faszerowane wiosennymi nowalijkam

Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

Jajka faszerowane kiełkami i awokado: przepis na prostą przekąskę

Jajka faszerowane w wersji de lux

W wykwintnej opcji jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

 

Jajka faszerowane na ciepło

Jajka faszerowane można również przygotować w wersji na ciepło. Zapieczone w piekarniku lub obsmażone na patelni.

Przepis na jajka faszerowane, zapiekane, Grzegorza Łapanowskiego

Jajka faszerowane na ciepło - sprawdzony przepis

Jajka faszerowane z koperkiem podawane na ciepło

Jajka faszerowane z sardynkami

Jajka faszerowane gwiazd

Jajka faszerowane to przystawka lubiana przez wszystkich - również przez gwiazdy i znanych mistrzów kuchni. Sprawdź, w  jakiej wersji jajka nadziewane lubią Magda Gessler, Konrad Gaca, Jan Kuroń i Ania Lewandowska.

Jajka faszerowane grzybami: według pomysłu Magdy Gessler

Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko

Jajka faszerowane czerwoną papryką i rukolą: przepis Jana Kuronia

Jajka faszerowane zielonym nadzieniem - przepis Anny Lewandowskiej

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,9