Pikantne jajka faszerowane - jak zrobić? Doskonałe na Wielkanoc i imprezy! [WIDEO]
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Jajka na ostro to ulubiona potrawa wielu osób, bo pikantny farsz ma ciekawy smak. Także Wielkanoc nie musi nam się kojarzyć z nudnymi tradycyjnymi potrawami. Nawet gotowane jajka możemy zrobić w inny sposób - właśnie na ostro.
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 3 łyżki twarogu półtłustego
- 1,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
- łyżeczka sosu tabasco
- pół łyżeczki rozdrobnionych suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka gotujemy. Twarożek mieszamy dokładnie z przecierem, pomidorami, tabasco i przyprawami.
- Wystudzone jajka przecinamy na pół lub odkrawamy czubek i wycinamy ząbki.
- Żółtko wyjmujemy i mieszamy starannie z twarożkiem
- Za pomocą szprycy nakładamy nadzienie z twarożku i dekorujemy szczypiorkiem.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada