Jajka faszerowane awokado

miesięcznik Zdrowie
Jajka faszerowane awokado
Autor: thinkstockphotos.com Jajka faszerowane awokado to pyszna i zdrowa przekąska dla każdego. 
łatwy
15 min
4

Jajka faszerowane awokado to świetna przystawka. Awokado jest kaloryczne, ale bardzo zdrowe - to idealne źródło jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym omega-3. Razem z jajkiem, które dostarcza wzorcowego białka, tworzy super zdrowy duet!

Więcej przepisów na faszerowane jajka

Uwielbiam faszerowane jajka na zimno. To naprawdę najłatwiejsza i najbardziej efektowna zakąska. Chcecie być oklaskiwani przy stole? Zróbcie faszerowane jajka. Oto kilka łatwych przepisów na gotowane jajka nadziewane pysznymi pastami, które wybrałam specjalnie dla Was:

Jajka faszerowane salami z sosem majonezowo-musztardowym

Jajka faszerowane z szynką parmeńską

Jajka faszerowane orzechami i szynką

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane ze śledziem i buraczkami

Jajka faszerowane z łososiem: przepis

Zobacz także galerię, co jeszcze można zrobić z gotowanych jajek

SKŁADNIKI

  • 4 jajka na twardo
  • 4 łyżki twarogu
  • 4 łyżki miąższu awokado
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki rozmrożonego szpinaku
  • sól, pieprz
  • liść pora pokrojony na cienkie paseczki do dekoracji (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, przełóż do miski.
  • Zmiksuj z twarogiem, awokado, szpinakiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Połówki białek ułóż na półmisku i wyciśnij na każdą rozetkę z farszu.
  • Udekoruj listkami natki, krewetką, anchois.
miesięcznik Zdrowie