Jajka faszerowane awokado - smaczne i dekoracyjne
Jajka faszerowane awokado to świetna przystawka. Awokado jest kaloryczne, ale bardzo zdrowe - to idealne źródło jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym omega-3. Razem z jajkiem, które dostarcza wzorcowego białka, tworzy super zdrowy duet!
SKŁADNIKI
- 4 jajka na twardo
- 4 łyżki twarogu
- 4 łyżki miąższu awokado
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki rozmrożonego szpinaku
- sól, pieprz
- liść pora pokrojony na cienkie paseczki do dekoracji (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, przełóż do miski.
- Zmiksuj z twarogiem, awokado, szpinakiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Połówki białek ułóż na półmisku i wyciśnij na każdą rozetkę z farszu.
- Udekoruj listkami natki, krewetką, anchois.
Inne przepisy na faszerowane jajka
Uwielbiam faszerowane jajka na zimno. To naprawdę najłatwiejsza i najbardziej efektowna zakąska. Chcecie być oklaskiwani przy stole? Zróbcie faszerowane jajka. Oto kilka łatwych przepisów na gotowane jajka nadziewane pysznymi pastami, które wybrałam specjalnie dla Was:
Jajka faszerowane salami z sosem majonezowo-musztardowym
Jajka faszerowane z szynką parmeńską
Jajka faszerowane orzechami i szynką
Jajka faszerowane ze śledziem i buraczkami
Jajka faszerowane z łososiem: przepis
Zobacz także galerię z innymi przepisami na faszerowane jaja