Jajka faszerowane tuńczykiem [WIDEO]

Jajka faszerowane tuńczykiem [WIDEO]

Autor Zdjęcia: photos.com

Jajka faszerowane tuńczykiem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Lubisz jaja na twardo w każdej postaci? Wypróbuj więc przepis na jajka faszerowane tuńczykiem, łatwą i smaczną przekąskę, którą przygotujesz w 20 minut. Jajka faszerowane tuńczykiem świetnie sprawdzą się na kolację lub imprezową przekąskę. Sprawdź, jak je zrobić. 

Składniki

  • 12 jajek

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym

  • 4-5 łyżek majonezu

  • Kilka liści sałaty

  • Łyżka ziaren słonecznika lub dyni

  • Sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka.

  • Tuńczyka dokładnie osącz z zalewy, rozdrobnij, dodaj żółtka i majonez, wymieszaj. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem.

  • Białka wypełnij przygotowanym farszem, lekko go ugnieć. Połówki jajka posyp pestkami słonecznika lub dyni, ułóż je na liściach sałaty.

Ocena: 5