Jajka faszerowane czerwoną papryką i rukolą [przepis Jana Kuronia]
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Ciekawy pomysł na jajka faszerowane - rukola doda farszowi ostrości i świetnie komponuje się ze słodką, chrupiącą papryką. Spróbuj przepisu Jana Kuronia!
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- ½ czerwonej papryki
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- ½ małej czerwonej cebuli
- garść rukoli
- 1-2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.
- Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada