Jajka faszerowane czerwoną papryką i rukolą [przepis Jana Kuronia]

2021-03-29
Jan Kuroń
materiały prasowe Fit&Easy
Jajka faszerowane czerwoną papryką i rukolą [przepis Jana Kuronia]
Autor: materiały prasowe Fit&Easy Kombinacja rukoli i  papryki doda charakteru jajkom faszerowanym
łatwy
0 min
4

Ciekawy pomysł na jajka faszerowane - rukola doda farszowi ostrości i świetnie komponuje się ze słodką, chrupiącą papryką. Spróbuj przepisu Jana Kuronia!

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • ½ czerwonej papryki
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • garść rukoli
  • 1-2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.
  • Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada
Jan Kuroń