Jajka faszerowane tuńczykiem

Judyta Wanicka
Jajka faszerowane tuńczykiem
Autor: Shutterstock
łatwy
20 min
4

Lubisz jaja na twardo w każdej postaci? Wypróbuj więc przepis na jajka faszerowane tuńczykiem, łatwą i smaczną przekąskę, którą przygotujesz w 20 minut. Jajka faszerowane tuńczykiem świetnie sprawdzą się na kolację lub imprezową przekąskę. Sprawdź, jak je zrobić. 

SKŁADNIKI

  • 12 jajek
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4-5 łyżek majonezu
  • Kilka liści sałaty
  • Łyżka ziaren słonecznika lub dyni
  • Sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  • Tuńczyka dokładnie osącz z zalewy, rozdrobnij, dodaj żółtka i majonez, wymieszaj. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • Białka wypełnij przygotowanym farszem, lekko go ugnieć. Połówki jajka posyp pestkami słonecznika lub dyni, ułóż je na liściach sałaty.
Judyta Wanicka