Jajka faszerowane tuńczykiem - pyszne i pożywne
2022-04-06

łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Lubisz jaja na twardo w każdej postaci? Wypróbuj więc przepis na jajka faszerowane tuńczykiem, łatwą i smaczną przekąskę, którą przygotujesz w 20 minut. Jajka faszerowane tuńczykiem świetnie sprawdzą się na kolację lub imprezową przekąskę. Sprawdź, jak je zrobić.
SKŁADNIKI
- 12 jajek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4-5 łyżek majonezu
- kilka liści sałaty
- 1 łyżka ziaren słonecznika lub dyni
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Tuńczyka dokładnie osącz z zalewy, rozdrobnij, dodaj żółtka i majonez, wymieszaj. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Białka wypełnij przygotowanym farszem, lekko go ugnieć. Połówki jajka posyp pestkami słonecznika lub dyni, ułóż je na liściach sałaty.
Jajka – zdrowie w skorupce