Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami to pomysł na wykwintne danie. Robi się je bardzo szybko. I zawsze wzbudzają zachwyt swoim smakiem!
Zobacz WIDEO dlaczego warto jeść JAJKA:
Jajka faszerowane na Wielkanoc
W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka
Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta
Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis
Zobacz WIDEO co podać na WIELKANOCNY stół:
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 1 łyżeczka czarnuszki
- kilka kropel oliwy
- sól, pieprz
- 4 łyżeczki czarnego kawioru z jesiotra
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania.
- Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.
- Żółtka połącz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodaj osączone i posiekane oliwki. Zmiksuj na gładką pastę.
- Całość dopraw solą, pieprzem. Dolej oliwę i całość wymieszaj.
- Pastą napełnij połówki białek. Udekoruj odrobiną czarnego kawioru.