Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

2021-03-03
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane pastą z oliwek, udekorowane kawiorem na postumencie ze szparagów
łatwy
15 min
4

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami to pomysł na wykwintne danie. Robi się je bardzo szybko. I zawsze wzbudzają zachwyt swoim smakiem! 

Składniki

6 jajek

1 mała czerwona cebula

2 łyżki czarnych oliwek

1 łyżeczka czarnuszki

kilka kropel oliwy

sól, pieprz

4 łyżeczki czarnego kawioru z jesiotra

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania.

Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.

Żółtka połącz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodaj osączone i posiekane oliwki. Zmiksuj na gładką pastę.

Całość dopraw solą, pieprzem. Dolej oliwę i całość wymieszaj.

Pastą napełnij połówki białek. Udekoruj odrobiną czarnego kawioru. 

Zobacz WIDEO dlaczego warto jeść JAJKA:

Jajka faszerowane na Wielkanoc

W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

Zobacz WIDEO co podać na WIELKANOCNY stół: