Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

2021-03-03
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane pastą z oliwek, udekorowane kawiorem na postumencie ze szparagów
łatwy
15 min
4

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami to pomysł na wykwintne danie. Robi się je bardzo szybko. I zawsze wzbudzają zachwyt swoim smakiem! 

Zobacz WIDEO dlaczego warto jeść JAJKA:

Jajka faszerowane na Wielkanoc

W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

Zobacz WIDEO co podać na WIELKANOCNY stół:

Składniki

6 jajek

1 mała czerwona cebula

2 łyżki czarnych oliwek

1 łyżeczka czarnuszki

kilka kropel oliwy

sól, pieprz

4 łyżeczki czarnego kawioru z jesiotra

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania.

Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.

Żółtka połącz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodaj osączone i posiekane oliwki. Zmiksuj na gładką pastę.

Całość dopraw solą, pieprzem. Dolej oliwę i całość wymieszaj.

Pastą napełnij połówki białek. Udekoruj odrobiną czarnego kawioru. 

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE