Jajka faszerowane orzechami i szynką: sprawdzony przepis
      2022-04-14
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Jajka faszerowane orzechami i szynką? Zapewniamy, że mogą być pyszne! Zobacz nasz przepis na jajka faszerowane nadzieniem ze zdrowymi orzechami i szynką. Jajka faszerowane są proste i szybkie do wykonania. Możemy dowolnie zwiększyć, bądź zmniejszyć ilość dodatków.
SKŁADNIKI
- 8 jaj
 - 20 dag zmielonej w maszynce szynki
 - 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
 - pęczek posiekanej natki
 - majonez wymieszany pół na pół z jogurtem naturalnym
 - sól, pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.
 - Wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy szynkę i orzechy.
 - Doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy natkę oraz majonez z jogurtem. Mieszamy.
 - Farszem napełniamy połówki białek, formując na każdym kopułkę.
 - Możemy też do napełniania jaj użyć szprycy cukierniczej z ozdobnymi końcówkami.
 
Jajka – zdrowie w skorupce