Jajka faszerowane orzechami i szynką: sprawdzony przepis
2022-04-14
łatwy
25 min
4
Jajka faszerowane orzechami i szynką? Zapewniamy, że mogą być pyszne! Zobacz nasz przepis na jajka faszerowane nadzieniem ze zdrowymi orzechami i szynką. Jajka faszerowane są proste i szybkie do wykonania. Możemy dowolnie zwiększyć, bądź zmniejszyć ilość dodatków.
SKŁADNIKI
- 8 jaj
- 20 dag zmielonej w maszynce szynki
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
- pęczek posiekanej natki
- majonez wymieszany pół na pół z jogurtem naturalnym
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.
- Wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy szynkę i orzechy.
- Doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy natkę oraz majonez z jogurtem. Mieszamy.
- Farszem napełniamy połówki białek, formując na każdym kopułkę.
- Możemy też do napełniania jaj użyć szprycy cukierniczej z ozdobnymi końcówkami.
Jajka – zdrowie w skorupce