Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc

2022-04-13
Milena Łakomska
Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: zdrowy przepis na Wielkanoc
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane zdrowymi składnikami, takimi jak kiełki rzodkiewki i słonecznik, to miła odmiana na stole
łatwy
15 min
4

Bez jajek nie ma świąt wielkanocnych. Proponujemy jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: oto prosty przepis na potrawę wielkanocną.

SKŁADNIKI

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 1 mały słoik majonezu
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy
  • 100 g żółtego sera startego na tarce
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1/2 szklanki prażonego słonecznika (ziarna)

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotowane jajka przekroić ostrym nożem na połówki, wydrążyć ze skorupki i drobno posiekać.
  • Dodać wszystkie składniki farszu, odkładając trochę kiełków i groszku do dekoracji. Dobrze wymieszać.
  • Nakładać kopiasto do pustych skorupek, udekorować kiełkami. Takie jajka faszerowane możecie podać na wielkanocne śniadanie.
Jak prawidłowo ugotować jajka na twardo? Beszamel.pl podpowiada

Galeria: 13 super pomysłów na jajka wielkanocne

Milena Łakomska