Jajka faszerowane wiosennymi nowalijkami [WIDEO]

2020-10-23
Jajka faszerowane wiosennymi nowalijkami
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane wiosennymi nowalijkami
łatwy
10 min
4

Jaja to symbol odradzającego się na wiosnę życia, jak również symbol Wielkanocy. Są lekkie, zdrowe, pożywne a w towarzystwie wiosennych nowalijek kolorowe i pełne witamin. Możemy je podawać na najrozmaitsze sposoby: tu przepis na jaja faszerowane wiosennymi nowalijkami.

Składniki

8 jaj

sól

pieprz

2 łyżki majonezu

kilka rzodkiewek

kilka oliwek lub kaparów

szczypiorek

kawałek ogórka

3 łyżki pociętej nożyczkami rzeżuchy

1/2 op. sera feta

garść mieszanki sałat

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Gotujemy jajka na twardo. Ugotowane i ostudzone obieramy ze skorupek.

Żółtka wydrążamy, przekładamy do misy, dodajemy do nich sól, pieprz i łyżkę majonezu. Całość dokładnie mieszamy.

Do jajek wkładamy połowę farszu, drugą zaś połowę uzupełniamy wiosennym dodatkiem: plasterkami rzodkiewek, oliwkami, szczypiorkiem, zielonymi ogórkami pokrojonymi w kostkę, kawałkami sałaty i kostkami sera feta.

Z wierzchu dekorujemy rzeżuchą.