Jajka faszerowane śliwkami - przepis

materiały prasowe CPB
Jajka faszerowane śliwkami - przepis
Autor: materiały prasowe CPB Jajka faszerowane śliwkami suszonymi i szpinakiem to ciekawa kombinacja smaków.
łatwy
20 min
4

Faszerowane jajka to klasyka wśród wielkanocnych potraw. Możemy serwować je na kiełkach słonecznika - pięknie zaprezentują się na wielkanocnym stole.

SKŁADNIKI

  • 6 jaj
  • 75 g śliwek kalifornijskich
  • 50 g szpinaku
  • 30 g kaparów
  • 75 ml jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku
  • kiełki słonecznika do ozdoby

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka, przekładamy do miski, lekko rozgniatamy.
  • Do żółtek dodajemy jogurt, drobno pokrojone śliwki kalifornijskie, posiekany szpinak i kapary.
  • Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Powstałą masą nadziewamy  białka jajek,  dekorujemy  kiełkami słonecznika.
materiały prasowe CPB