Jajka faszerowane z curry: przepis na Wielkanoc i nie tylko

Jajka faszerowane z curry: przepis na Wielkanoc i nie tylko
Autor: thinkstockphotos.com Jajka faszerowane z dodatkiem curry mają piękny  żółty kolor i  lekko pikantny smak
łatwy
15 min
4

Przepis na jajka faszerowane z curry  możesz wykorzystać zarówno na Wielkanoc, jak i w dzień powszedni. Dodatek curry  sprawia, że dość neutralne w smaku jajka stają się bardziej podkręcone, aromatyczne. Zyskują też na urodzie.

Więcej przepisów na faszerowane jajka

Beszamel.pl uwielbia faszerowane jajka na zimno. To naprawdę najłatwiejsza i najbardziej efektowna zakąska. Chcecie być oklaskiwani przy stole? Zróbcie faszerowane jajka. Oto kilka łatwych przepisów na gotowane jajka nadziewane pysznymi pastami, które wybraliśmy specjalnie dla Was:

Jajka faszerowane salami z sosem majonezowo-musztardowym

Jajka faszerowane z szynką parmeńską

Jajka faszerowane orzechami i szynką

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane ze śledziem i buraczkami

Jajka faszerowane z łososiem: przepis

Zobacz także galerię, co jeszcze można zrobić z gotowanych jajek

SKŁADNIKI

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1/4 łyżeczki curry
  • 1/4 łyżeczki soli
  • do dekoracji grzyby marynowane i smażona cebula

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotowane jajka obierz, przekrój na połówki, delikatnie usuń żółtka i odłóż je do miseczki.
  • Żółtka rozdrobnij widelcem, dodaj curry i majonez, tak by powstała plastyczna masa.
  • Wypełnij masą z żółtek połówki jajek. Ułóż na półmisku.
  • Udekoruj piklami. Doskonałym dodatkiem jest także zrumieniona cebula.