Jajka faszerowane z curry: przepis na Wielkanoc i nie tylko
2022-04-13
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Przepis na jajka faszerowane z curry możesz wykorzystać zarówno na Wielkanoc, jak i w dzień powszedni. Dodatek curry sprawia, że dość neutralne w smaku jajka stają się bardziej podkręcone, aromatyczne. Zyskują też na urodzie.
SKŁADNIKI
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2-3 łyżki majonezu
- 1/4 łyżeczki curry
- 1/4 łyżeczki soli
- do dekoracji grzyby marynowane i smażona cebula
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowane jajka obierz, przekrój na połówki, delikatnie usuń żółtka i odłóż je do miseczki.
- Żółtka rozdrobnij widelcem, dodaj curry i majonez, tak by powstała plastyczna masa.
- Wypełnij masą z żółtek połówki jajek. Ułóż na półmisku.
- Udekoruj piklami. Doskonałym dodatkiem jest także zrumieniona cebula.
Jajka – zdrowie w skorupce
Więcej przepisów na faszerowane jajka
Beszamel.pl uwielbia faszerowane jajka na zimno. To naprawdę najłatwiejsza i najbardziej efektowna zakąska. Chcecie być oklaskiwani przy stole? Zróbcie faszerowane jajka. Oto kilka łatwych przepisów na gotowane jajka nadziewane pysznymi pastami, które wybraliśmy specjalnie dla Was:
- Jajka faszerowane salami z sosem majonezowo-musztardowym
- Jajka faszerowane orzechami i szynką
- Jajka faszerowane ze śledziem i buraczkami