Jajka faszerowane makrelą - przepis diety Dukana, wysokobiałkowy
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Przepis na jajka faszerowane makrelą pochodzi z diety Dukana, ale może go wykorzystać każdy, gdyż jest to doskonała przystawka, która może trafić na Wielkanocny stół.
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 1 makrela wędzona
- 1/2 cebuli czerwonej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotuj na twardo.
- Mięso ryby oddzielone od ości i skóry rozgnieć widelcem. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
- Obrane ze skorupki jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Do ryby dodaj żółtka, szczypiorek, cebulę, musztardę, pieprz i sól. Całość wymieszaj. Do zagłębień po żółtkach nakładaj przygotowaną pastę.
- Podawaj udekorowane zieleniną.