Jajka faszerowane makrelą - przepis diety Dukana, wysokobiałkowy

Jajka faszerowane makrelą - przepis diety Dukana, wysokobiałkowy
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane wędzoną makrelą
łatwy
15 min
4

Przepis na jajka faszerowane makrelą pochodzi z diety Dukana, ale może go wykorzystać każdy, gdyż jest to doskonała przystawka, która może trafić na Wielkanocny stół.

SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 1 makrela wędzona
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj na twardo.
  • Mięso ryby oddzielone od ości i skóry rozgnieć widelcem. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  • Obrane ze skorupki jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  • Do ryby dodaj żółtka, szczypiorek, cebulę, musztardę, pieprz i sól. Całość wymieszaj. Do zagłębień po żółtkach nakładaj przygotowaną pastę.
  • Podawaj udekorowane zieleniną.