Jajka faszerowane, buraczkowo-koperkowe - wielkanocny przysmak

mat. prasowe Appetita
Jajka faszerowane, buraczkowo-koperkowe - wielkanocny przysmak
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane, buraczkowo-koperkowe - wielkanocny przysmak
łatwy
10 min
4

Jajka faszerowane lekko pikantną ćwikłą będą idealnie pasowały do wielkanocnych mięs i pasztetów. Są nie tylko pyszne, ale i bardzo dekoracyjne i zdrowe!

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 3 łyżki ćwikły
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • koperek świeży, mrożony lub suszony
  • pieprz czarny mielony
  • sól czosnkowa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj na twardo (5 minut). Po ostudzeniu, przekrój na pół i oddziel żółtka od białek. Żółtka przełóż do miseczki. Dodaj ćwikłę i majonez, wymieszaj. Kolor powinien być intensywnie różowy, jednolity.
  • Połącz masę z przyprawami. Za pomocą małej łyżeczki formuj porcje i nadziewaj ugotowane połówki białek. Udekoruj jajka posypując je koperkiem.
mat. prasowe Appetita