Gotowanie na czasie
Przepisy na grzyby
Przepisy
Śniadania
Naleśniki
Przystawki i przekąski
Zupy na ciepło
Zupy na zimno
Dania główne rybne
Dania główne mięsne
Dania główne bezmięsne
Pierogi
Makarony i kluski
Pizza i ciasta wytrawne
Przetwory
Napoje
Warzywa na ciepło
Sałatki mięsne
Sałatki z warzyw
Sałatki rybne
Sałatki sycące
Sałatki inne
Ciasta okazjonalne
Ciastka i ciasteczka
Ciasta na pocieszenie
Serniki
Desery
Ciasta bazowe
Inne ciasta
Porady
Newsy kulinarne
Jak zrobić
Zakupy i przechowywanie
Ciekawostki kulinarne
Przepisy Magdy Gessler
Diety
Produkty
Grzyby
Owoce morza
Ryby morskie
Ryby słodkowodne
Wędliny
Drób
Mięso
Nabiał
Owoce jagodowe
Owoce egzotyczne
Jabłka i gruszki
Pestkowe
Inne owoce
Popularne warzywa
Warzywa korzeniowe
Warzywa strączkowe
Warzywa kapustne i liściaste
Na specjalne okazje
Andrzejki
Boże Narodzenie
Chrzest i komunia
Halloween
Sylwester i karnawał
Tłusty czwartek
Walentynki
Wielkanoc
Wigilia
Śródziemnomorskie smaki
DZIŚ POLECAMY
To się dzieje, kiedy jesz jedno kiwi dziennie
Jak udka to tylko z tego przepisu. Zostają po nich tylko kości
Obiad bez mięsa? Oto szybkie, tanie i pyszne pomysły, które pokochasz
Tych grzybów nie można suszyć. Niektóre zaskakują
NAJNOWSZE
Jakie jabłka najlepiej nadają się do szarlotki?
Sklepowe przekąski zamieniłam na chrupiący przysmak bez glutenu. Polenta w tej wersji jest genialna
Kruszonkę podkręcam tą aromatyczną przyprawą. To pyszny dodatek do ciasta drożdżowego
Do farszu do naleśników nie dodaję twarogu. O wiele lepsze są z tym wege składnikiem
Zrób nalewkę bożonarodzeniową z cytrusów i suszonych owoców – aromat świąt w butelce
Jak odróżnić cynamon cejloński od chińskiego? Zwróć uwagę na te szczegóły
TEMAT MIESIĄCA: Ciepłe napoje – Co pić, aby się rozgrzać i wzmocnić organizm?
Pumpkin Spice Latte zrobisz w domu. Dodaje energii, rozgrzewa i poprawia humor
Odchudza i przyspiesza metabolizm. Smocza herbata z PRL wraca na salony
Parzę kawę i mieszam ją z tymi dodatkami. Meksykańska mocha to najlepszy pomysł na dzień dobry
Zapomnij o goździkach i imbirze! Ta przyprawa do herbaty smakuje obłędnie i działa kojąco
WARTO SPRÓBOWAĆ
Ten przepis na batoniki granola stał się hitem. Wystarczy kilka składników
Jakie właściwości mają kasztany jadalne i niejadalne? Poznaj ich zdrowotną moc i zas…
Zamiast wędliny i sera wybieram ten pyszny twarożek. Przekładam nim tosty i podaję n…
Kradnie serca i wypełnia dom niesamowitym aromatem. Ten deser to niebo w gębie
Daktyle – małe owoce o wielkiej mocy. Dlaczego warto jeść je codziennie?
Jeden garnek, by wszystkich nakarmić. Śródziemnomorskie klimaty w kilka chwil
Orzechy włoskie zanurzam w tej obłędnej polewie. W mig mam pyszną i chrupiącą przeką…
Przygotowuje ten bowl w 15 minut. Dzięki niemu mam energię na długi czas
QUIZ. Czy wiesz, jak wymawia się nazwy tych potraw? Mało kto zdobędzie 4 punkty
Radio SE mediateka SG
podcasty mediateka
playlisty mediateka
eska_mediateka
eska2_mediateka
eskarock_mediateka
vibefm_mediateka
vox_mediateka
SPRAWDZILIŚMY. POLECAMY!
Placek ze śliwkami robię bez mąki pszennej i białego cukru. To zdrowe ciasto smakuje każdemu
Chrupiące, soczyste i pełne smaku. Te skrzydełka z kurczaka są najlepsze
Paluchy chlebowe jak marzenie. Zrób je raz, a już nie przestaniesz
Obiady bez mięsa
Wyśmienite zapiekane brokuły z tymi dodatkami to mój patent na wege obiad. To danie smakuje całej rodzinie
To danie łączy wege lasagne i musakę. Naje się nim cała rodzina
Zamiast mięsa mielonego wybieram cukinię. Te pełne smaku wege pulpeciki to obiad nie tylko na piątek
Chrupiący kalafior w pikantnej glazurze. Wegetariański obiad w stylu azjatyckim
Słodkie przyjemności
Miękkie ciasteczka cukrowe z Earl Grey. Idealne do popołudniowej herbaty
Jesienny hit: bułeczki cynamonowe o smaku Pumpkin Spice Latte. Miękkie, aromatyczne i obłędnie pachnące
Zwykłe blondie odchodzą do lamusa. Przygotuj w domu tę sezonową wersję
Przepis na ten deser przywiozłam z wakacji w Turcji. Słodkie Şambali smakuje przepysznie
Jesienny hit o smaku cynamonu i wanilii. Wypróbuj ten sernik
Kiedy mam purée z dyni, robię te ciasteczka. Smakują niesamowicie
DIETY
Te pełne smaku kulki mocy robię żadnego bez wysiłku. Są gotowe w 10 minut
Płatki owsiane poszły w odstawkę. Teraz na śniadanie robię pyszny i zdrowy koktajl
Bez mąki, a idealnie kruche i pyszne. Tak dobrych ciasteczek kokosowych nie można nigdzie kupić
Zapomnij o goździkach i imbirze! Ta przyprawa do herbaty smakuje obłędnie i działa kojąco
Odchudza i przyspiesza metabolizm. Smocza herbata z PRL wraca na salony
Składniki wrzucam do blendera i mam pyszny koktajl. Dodaje energii i dostarcza witamin
PORADY
Domowy serek topiony jest pyszny i bije sklepowe na głowę. Robię go według tego prostego przepisu
Zdrowszy niż atlantycki i o wiele tańszy. Ten gatunek dorsza zyskuje coraz większą popularność
Jak odróżnić cynamon cejloński od chińskiego? Zwróć uwagę na te szczegóły
Nie możesz znaleźć białego maku? Oto gdzie kupić go bez problemu!
Tylko tak czyszczę brudną blachę z piekarnika. Tani trik sprawia, że lśni jak nowa
Zamiast z cebuli domowy syrop robię z innego warzywa. Jest smaczny, wspiera odporność i leczy kaszel
POŻYWNE ZUPY
Rosół z gęsi jak u Magdy Gessler – sekretny przepis z Karczmy Gę Gę Gę
Jesienna zupa z mięsem mielonym – prosty sposób na ciepło w misce i dobry humor
Włoska minestrone Magdy Gessler – kolorowa zupa pełna aromatu i witamin
Zupa cebulowa z grzankami jak u Magdy Gessler – francuski hit w Twojej kuchni
Najłatwiejsza zupa pomidorowa jak z włoskiej trattorii – zrobisz ją z pomidorów z puszki!
SAŁATKI I SURÓWKI
Ten jeden składnik odmieni twoją surówkę z pora. Pasuje do każdego dania
Soczysta surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka – lekka, chrupiąca i pełna smaku!
Ten sos robi ogromną różnicę. Dzięki niemu ta sałatka jest obłędna
Zostały ci brokuły i kalafior? Zrobisz z nich pełną smaku i zdrowia sałatkę
Surówka z białej kapusty – klasyczny dodatek do kotletów schabowych i nie tylko!
NAPOJE ALKOHOLOWE
Zrób nalewkę bożonarodzeniową z cytrusów i suszonych owoców – aromat świąt w butelce
Ten deser podbił cały świat. Niewielu wie, że ma on polskie korzenie
Odjechane drinki na Halloween - 7 "strasznych" przepisów na napoje z procentami i bez!
Nalewka z rajskich jabłuszek – złocisty trunek na długie zimowe wieczory
Jak zrobić nalewkę z pigwy na spirytusie? Oto receptura na pigwówkę idealną
DANIA GŁÓWNE BEZMIĘSNE
Do farszu do naleśników nie dodaję twarogu. O wiele lepsze są z tym wege składnikiem
Te pyszne tureckie pulpeciki to moje nowe odkrycie. Robię je z tej zdrowej kaszy
Te chrupiące placki ziemniaczane to mój popisowy przepis. Wzbogacam je tym tanim warzywem
Placki ziemniaczane robię według przepisu z Podkarpacia. Bandurjanki z tym serem smakują rewelacyjnie
Dodaję zamiast mąki pszennej. Te placki ziemniaczane są pyszne, chrupiące i bezglutenowe
NALEŚNIKI
Do farszu do naleśników nie dodaję twarogu. O wiele lepsze są z tym wege składnikiem
Placki ziemniaczane. Zapomnij o smażeniu i wykorzystaj ten patent
Już nie smażę zwykłych naleśników. Od kiedy znam ten przepis, robię je tak jak Łotysze
Śniadanie w holenderskim stylu. Dutch baby z jabłkami i miodem
Do jesiennych pancakesów zawsze dodaje to warzywo. I wcale nie chodzi o dynię
TANIE GOTOWANIE
Tak w Szwajcarii smaży się placki ziemniaczane. Są pyszne, chrupiące i za grosze
Obiad na poniedziałek – sprytny sposób na wykorzystanie resztek z niedzieli
Jak ukisić buraki, żeby były idealne? Sprawdzony przepis na kiszone buraki pełne smaku
Do gulaszu dodaj piwo Guinness. Wyjdzie niesamowicie aromatyczny
Prosta zupa z PRL-u to teraz hit. Prostota spotyka głębię smaku
email