Karkówka w cebuli: poznaj przepis na soczystą wieprzowinę duszoną w sosie
Piersi kurczaka na obiad - 20 pysznych dań obiadowych z drobiowego filetu

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Mięso z piersi kurczaka jest łagodne znakomicie smakuje z dodatkiem warzyw.
Piersi kurczaka to jeden z najpopularniejszych składników dań obiadowych w naszych domach. Są delikatne w smaku, a odpowiednio przyrządzone są soczyste i miękkie. Pasują do niemal każdego sposobu odżywiania i diety - no może poza wysokotłuszczową. Są niskokaloryczne, lekkostrawne i mogą je jadać niemal wszyscy - od najmłodszych do najstarszych. Można je także przygotować na naprawdę wiele różnorodnych sposobów. Jedni preferują przygotowane z nich kotlety, jako alternatywę dla wieprzowiny, inni zdecydowanie wolą piersi w sosie. Nasz zestaw przepisów zadowoli i jednych, i drugich.
Mięso z piersi kurczaka jest łagodne w smaku i znakomicie komponuje się z bardzo wieloma przyprawami i dodatkami.
Pierś kurczaka odpowiednio przygotowana jest miękka i soczysta.
Mięso z piersi kurczaka jest niskokaloryczne i lekkostrawne, znakomicie sprawdza się jako danie obiadowe dla osób na diecie.
Pierś kurczaka dostarcza sporej ilości białka i minimalnej ilości tłuszczów.
Piersi kurczaka są dostępne w każdym sklepie i nie są drogie.
Mięso z piersi kurczaka daje bardzo wiele możliwości zastosowań kulinarnych. Świetnie smakuje gotowane, pieczone i smażone. Pasuje zarówno na danie główne jak i dodatek do sałatek czy lekkich zup.
Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl
Piersi kurczaka zapiekane
Piersi kurczaka pieczone w piekarniku są chrupiące na wierzchu i miękkie i soczyste w środku. Już same są smaczne, ale zazwyczaj przygotowujemy je pod jeszcze smaczniejszą "pierzynką", która nadaje filetom aromatu i charakteru.
Piersi kurczaka po hawajsku: przepis na pieczony filet drobiowy z ananasem i keczupem
Pyszne piersi kurczaka zapiekane z pomidorami i serem: oszczędny przepis na obiad
Soczyste kotlety z piersi kurczaka w majonezie z piekarnika
Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem
Aromatyczne piersi z kurczaka z pieczarkami, żółtym serem i ziołami
Piersi kurczaka w sosie
Piersi kurczaka znakomicie sprawdzają się do przygotowania obiadów duszonych. Ugotowane w sosie są miękkie i soczyste.
Kurczak curry - prosty przepis na szybki obiad z piersi kurczaka
Piersi kurczaka w sosie musztardowym
Piersi kurczaka w sosie śmietanowym z koperkiem
Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Nadziewane piersi kurczaka
Piersi kurczaka to dobra baza do wypełnienia pysznym nadzieniem. farsz do takich piersi można przygotować z bardzo różnorodnych składników.
Piersi kurczaka nadziewane warzywami: łatwy i efektowny przepis na rodzinny obiad
Sakiewki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem
Piersi kurczaka nadziewane bobem - przepis na faszerowanego kurczaka
Zapiekane soczyste piersi kurczaka nadziewane cebulą: przepis na proste i aromatyczne danie
Kotlety z piersi kurczaka
Kotlety z piersi kurczaka to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Można je panierować tradycyjnie - w jajku i tartej bułce lub użyć mniej popularnej panierki - na przykład na bazie jogurtu. Świetnie smakują też piersi kurczaka obtoczone w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.
Kotlety z piersi kurczaka à la schabowe
Kotlety siekane z piersi kurczaka: francuski przepis na filet z drobiu
Pomidorowe kotlety z piersi kurczaka - przepis
Kotlety z piersi kurczaka zapiekane z serem pleśniowym
Kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej panierce
Przepyszne sznycle z piersi kurczaka z masłem szałwiowym: przepis na szybki obiad