Pomidorowe kotlety z piersi kurczaka - przepis
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Sposób na kotlety z kurczaka nieco odmienionej wersji, bo panierowane w prażynkach. Szybki sos do nich przygotujesz z keczupu z odrobiną przypraw.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek
SKŁADNIKI
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- jajka
- kilka suszonych pomidorów
- 2 szklanki ketchupu
- szklanka pokruszonych prażynek
- przyprawa do kurczaka
- ostra papryka w proszku
- kawałek papryki konserwowej
- pieprz ziołowy
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso robić i natrzeć solą przyprawą do kurczaka papryką i pieprzem.
- Kotlety moczyć w rozkłóconym jajku, panierować w prażynkach i smażyć na rozgrzanym oleju.
- Keczup wlać do rondla, dodać 3 łyżki wody i zagotować.
- Dodać pokrojone w paski suszone pomidory i paprykę konserwową, przyprawić do smaku.
- Kotlety podawać polane sosem.