Piersi kurczaka w sosie musztardowym

Piersi kurczaka w sosie musztardowym
Autor: Shutterstock Piersi kurczaka w sosie musztardowym to smaczny posiłek dla całej rodziny.
łatwy
30 min
4

To danie  jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a pierś ugotowana w ten sposób jest aromatyczna i soczysta. Jako dodatek można podać ugotowany na sypko ryż i lekką sałatkę z pomidorów lub ogórków.

SKŁADNIKI

  • 4 piersi kurczaka
  • 400 ml napoju sojowego
  • cebula
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • estragon
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mąkę wymieszać z przyprawami i obtoczyć w niej piersi.
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
  • Gdy cebula zmięknie przełożyć ją do miseczki, a na patelnię wrzucić piersi kurczaka.
  • Gdy kurczak będzie lekko brązowy, dodać cebulę i napój sojowy, pozostawić chwilę na ogniu.
  • Dodać musztardę, ewentualnie posolić do smaku, gotować na wolnym ogniu 15 minut.