Mintaj

Mało ości, mało tłuszczu - tym wyróżnia się mintaj. Ma smaczne, delikatnie kruche mięso, a dość zwarta struktura pozwala go gotować na parze. Mintaj nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia czy grillowania. W mintaju rozsmakowali się zwłaszcza mieszkańcy Japonii, Korei oraz Alaski - w tamtejszych wodach jest bowiem częstym gościem.

Mintaj

Pyszny mintaj w śmietanowym sosie: zachwytom nie będzie końca

Mintaj duszony w śmietanowym sosie to pyszne danie, które z łatwością przygotujesz z filetu rybnego. Można użyć zarówno ryby świeżej, jak i mrożonej. Mintaj duszony w sosie z dodatkiem czosnku jest tak dobry, że palce lizać. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami to prosty przepis na dietetyczny obiad. W przepisie można wykorzystać każdy rodzaj ryby słodkowodnej lub morskiej. Pieczony filet rybny z warzywami będzie smakował każdemu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona pod serową pierzynką

Ryba pieczona pod serową pierzynką to najlepszy sposób na rybne danie dla całej rodziny. To także dobry sposób na unikniecie zapachu smażonej ryby. Soczyste rybne filety zapieczone pod serem są pyszne i każdy je polubi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków: przepis na pyszny obiad

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków to oryginalny przepis na pyszny obiad. Smażone ziemniaki zamienią się w chrupiącą panierkę pod którą znajdziemy soczystą rybę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szpinakowa frittata z rybą i pieczarkami

Szpinakowa frittata z rybą i pieczarkami to smaczne danie jednogarnkowe. Właściwie to danie z jednej patelni. Pod warunkiem, że jest wystarczająco głęboka. Połączenie niewielkiej ilości białej ryby, grzybów, ryżu i masy jajeczno-śmietanowej zamienia to proste danie w prawdziwą ucztę Lukullusa. Wasza rodzina pokocha to danie od pierwszego kęsa. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Panierowany filet z mintaja

Panierowany filet z mintaja to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis jest banalnie prosty, a samą rybę przyrządzisz w niespełna kwadrans. Sprawdź, jak usmażyć mintaja.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Racuchy rybne - pyszne danie z białą rybą

Racuchy rybne to pomysł na to, jak przemycić rybę w diecie osób, które za nią nie przepadają. Są chrupiące i aromatyczne - w sam raz na talerz niejadka. Do przygotowania racuchów można wykorzystać nie tylko mintaja, ale każdy rodzaj ryby - morskiej i słodkowodnej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bezglutenowa ryba po grecku

Dla alergików święta Bożego Narodzenia to szczególnie trudny czas. Stoły uginają się od potraw, których oni w większości nie mogą spróbować. Na szczęście, można przyrządzić ich odpowiedniki w sam raz dla alergików. Zobaczcie, jak zrobić rybę po grecku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba w warzywach z piekarnika

Ryba w warzywach z piekarnika to doskonałe danie obiadowe, które nie wymaga od nas stałej kontroli. Wystarczy zeszklić cebulę, przygotować sos i wszystko ułożyć w brytfannie. Pieczona w warzywach ryba będzie smakować wszystkim domownikom. Wyrazisty w smaku sos pomidorowy doskonale podkreśli aromat morskiej ryby. Proste i efektowne danie na spóźnioną kolację lub weekendowy obiad. Wypróbuj przepis, a zakochasz się w rybie w warzywach z piekarnika. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba z piekarnika z duszonymi porami

Ryba z piekarnika z duszonymi porami to niebanalny sposób na rybę. W przepisie można użyć każdą dostępną na rynku rybę morską: dorsza, mintaja, morszczuka, czy mirunę. Duszone pory nabierają słodyczy, która doskonale podkreśla delikatny smak białej ryby. Pieczona ryba i maślane pory to danie doskonałe na codzienny posiłek lub wykwintny obiad. Wypróbuj przepis na rybę z piekarnika z duszonymi porami. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 3