Pierogi

Pierogi nie są co prawda polskim wynalazkiem, ale uważamy je za prawdziwy przebój naszej kuchni. I słusznie - kto bowiem nie lubi pierogów? Wśród nich znajdziemy i te bardziej konkretne z mięsnym farszem, i te sezonowe z owocami czy grzybami, i te z nadzieniem warzywnym czy z kaszy, które zadowolą wegetarian.

Pierogi

Pierogi wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Ravioli z grzybami - przepis na pierożki z grzybami i serem

Ravioli z grzybami - przepis na pierożki z grzybami i serem

Ravioli to małe pierożki wypełnione różnego rodzaju farszem. Tym razem podajemy przepis na ravioli z grzybami. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Razowe pierogi z jagodami: przepis na zdrowszą wersję pierogów z jagodami

Razowe pierogi z jagodami: przepis na zdrowszą wersję pierogów z jagodami

Pierogi można przygotować z wielu rodzajów mąki. Najzdrowsze powstają z mąki razowej. Podajemy dobry przepis na razowe pierogi z jagodami. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą: przepis

Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą: przepis

Pierożki z kapustą i grzybami inaczej - bo zamiast klasycznych grzybów suszonych dodajemy do nich grzyby świeże - podsmażone z cebulką na patelni. Pyszna propozycja na sezon grzybowy!

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Pierogi z porzeczkami: łatwy przepis na pierogi z owocami

Pierogi z porzeczkami: łatwy przepis na pierogi z owocami

Sezon porzeczkowy jest doskonałą okazją do przygotowania pierogów. Aksamitne ciasto rozpływa się w ustach, a kwaskowaty farsz nadaje im niepowtarzalnego smaku. Sprawdź, jak przygotować pierogi z porzeczkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 75 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tunezyjskie pierożki brik z jajkiem i tuńczykiem

Tunezyjskie pierożki brik z jajkiem i tuńczykiem

Brik to pieróg ze specjalnego cieniutkiego ciasta (rodzaj ciasta strudlowego, ostatecznie można go zastąpić greckim ciastem filo), wypełnionego farszem. Najbardziej typowym jest jajko i tuńczyk, tłuczone ziemniaki z tuńczykiem, krewetki. Robiąc brik z jajkiem, trzeba uważać, by się nie wylało podczas formowania pieroga. Po upieczeniu nadal pozostaje półpłynne, sztuką jest zjeść taki brik bez sztućców, by farsz się nie wylał. Są też briki na słodko (np. bakaliowe).

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z botwinką, groszkiem i fetą [wegetariańskie i bezglutenowe]

Pierogi z botwinką, groszkiem i fetą [wegetariańskie i bezglutenowe]

Jedni lubią lepić pierogi, inni - nie znoszą. Ci, którzy lubią, twierdzą, że ich to relaksuje i odpręża, a przy okazji powstaje przepyszne, lubiane przez domowników danie, takie jak to: pierogi z botwiną, groszkiem i fetą.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler

Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler

Maultaschen to pierogi o nietypowym prostokątnym kształcie wypełnione parówkowo-szpinakowym farszem podane z sosem koperkowym. Jak przyrządzić to danie?

Ocena: 4,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Ravioli z łososia z sosem kawiorowym: danie z TOP CHEF + WIDEO

Ravioli z łososia z sosem kawiorowym: danie z TOP CHEF + WIDEO

Oryginalnie to danie nazywało się agnolotti, ale jest to po prostu odmiana pierożków ravioli z łososiem i z sosem kawiorowym. Dzięki niemu Martin wygrał pierwszą edycję Top Chef. Jest to danie wykwintne, świąteczne i warto nim zaskoczyć gości. Efekt "łał" murowany!  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Greckie pierogi pieczone z serem feta: pyszna przekąska + WIDEO

Greckie pierogi pieczone z serem feta: pyszna przekąska + WIDEO

Na wieczorne spotykania przy piwie czy winie dobrze jest podać smaczne przekąski. Idealne są na przykład pierożki z ciasta filo lub ciasta francuskiego z serem feta. Poznaj przepis na pierogi po grecku - z serem feta

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierożki ravioli nadziewane malinami

Pierożki ravioli nadziewane malinami

Pierożki ravioli nadziewane malinami to propozycja na lekkie drugie danie lub kolację, albo deser. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Maliny w przepisie można zastąpić innymi dostępnymi w danym sezonie owocami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 7