Pierogi

Pierogi nie są co prawda polskim wynalazkiem, ale uważamy je za prawdziwy przebój naszej kuchni. I słusznie - kto bowiem nie lubi pierogów? Wśród nich znajdziemy i te bardziej konkretne z mięsnym farszem, i te sezonowe z owocami czy grzybami, i te z nadzieniem warzywnym czy z kaszy, które zadowolą wegetarian.

Pierogi

Pierogi wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami

Pieczone pierożki z pieczarkami doskonale smakują z dodatkiem czystego barszczu czy  rosołu w filiżance. Danie wegetariańskie, smakują także mięsożercom. Nie są trudne do przygotowania, jedyną niedogodnością jest czas oczekiwania na wyrośnięcie ciasta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone pierożki z kasza gryczana i twarogiem: przepis na pyszną przekąskę

Pieczone pierożki z kasza gryczana i twarogiem: przepis na pyszną przekąskę

Pieczone pierożki z kasza gryczana i twarogiem to  przepis na pyszną przekąskę. Kruche ciasteczka z wytrawnym nadzieniem pasują na rodzinne spotkania i imprezy plenerowe. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z wątróbką drobiową: przepis na oszczędne tanie z podrobów

Pierogi z wątróbką drobiową: przepis na oszczędne tanie z podrobów

Pierogi z wątróbką drobiową to przepis na oszczędne tanie z podrobów. W tym wydaniu wątróbka przekona każdego. Podroby w połączeniu z orzechową kaszą są bardzo smaczne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierogi z botwiną i serem feta

Pierogi z botwiną i serem feta

Pierogi z botwiną i serem feta są świetnym urozmaiceniem naszej diety. Botwina dostarcza nam wielu antyoksydantów, niezbędnych organizmowi. Pierogi z buraczkowym nadzieniem efektownie wyglądają i wybornie smakują. Takie pierogi nadziane młodymi liśćmi buraka i słonym serem może zrobić każdy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie. Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione

Tajemnica sukcesu kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Nowogardzie to doskonałe ciasto na pierogi. Ciasta nie należy zbyt długo wyrabiać, ale odstawić na krótki czas, aby odpoczęło, a gluten mógł się uwolnić. Pierogarnia u Marty słynie z ruskich pierogów według przepisu kulinarnej celebrytki. Pierogi ruskie, wbrew nazwie, są polską specjalnością. Poznajcie tajemny przepis Magdy Gessler z 10 odc. ser. 19 „Kuchennych rewolucji” na to tradycyjne danie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym idealnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i danie na domowej kolacji. Z łatwością spakujesz je również do pudełka i zabierzesz ze sobą do pracy.

Polecamy również: Orkiszowe pierogi z soczewicą i kaszą gryczanąPierogi z dynią, Pyszne pierogi z owocami  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas to pieczone pierogi z nadzieniem mięsnym, ale także ziemniaczanym, serowym lub warzywnym. Każdy region Argentyny, skąd empanadas wyemigrowały w świat, ma swoje oryginalne nadzienie do empanadas. Przygotowanie pieczonych pierogów w stylu południowo-amerykańskim nie jest trudne, a efekt przerasta najśmielsze oczekiwania. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kuchenne Rewolucje w Sanoku - pierogi z bryndzą i ziemniakami a'la Magda Gessler

Kuchenne Rewolucje w Sanoku - pierogi z bryndzą i ziemniakami a'la Magda Gessler

Pierogi z kozią bryndzą i ziemniakami to ciekawa odmiana pierogów ruskich. Dodatek sera podhalańskiego bryndza dodaje tym pierogom góralskiego charakteru.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierogi z makiem: przepis na oryginalne danie na Wigilię [WIDEO]

Pierogi z makiem: przepis na oryginalne danie na Wigilię [WIDEO]

Pierogi z makiem to danie typowo wigilijne. Do sporządzenie ich używamy zmielonego w maszynce maku ale też możemy ułatwić sobie pracę i użyć gotowej masy makowej. Oczywiście do pierogów dodamy miód i bakalie.  Polecamy również inne przepisy na świąteczne pierogi: Wigilijne pierogi z kapustą i grzybamiPierogi z rybą oraz Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Pierogi z białym makiem i ryżem

Pierogi z białym makiem i ryżem

Pierogi z białym makiem mogą być smacznym daniem obiadowym lub stanowić deser. Smakują nieziemsko o każdej porze.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 9