Przepisy

Gotowanie to sztuka i zarazem świetna zabawa. Rozwija fantazję i kreatywność, jednoczy ludzi przy stole, dostarcza pozytywnych wrażeń. Nie bój się gotować, nie mów, że nie umiesz, korzystaj z przepisów i ciesz się swoimi sukcesami. Smacznego!

Przepisy

Przepisy wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Kartacze

Kartacze

Kartacze to tradycyjne danie kuchni podlaskiej, znane niegdyś na całych kresach. Jada się je także na Litwie, Łotwie i Ukrainie. Są to nadziewane mięsem, spore kluski ziemniaczane, gotowane w mięsnym wywarze. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kotlety grzybowe - pomysł na bezmięsny obiad

Kotlety grzybowe - pomysł na bezmięsny obiad

Grzyby leśne to nasze narodowe dobro. Jest mało krajów, w których tak bardzo kocha się leśne grzyby. Wiosną wprost trudno się doczekać, kiedy będzie można wyjść do lasu i zebrać pierwsze maślaki, podgrzybki, lub kurki. Dla tych, co nie mogą się doczekać pozostają grzyby mrożone, które są dostępne w sklepach przez cały rok. Podajemy przepis na pyszne, proste i szybkie w wykonaniu kotlety grzybowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowa suszona włoszczyzna - wygodny dodatek do zup, sosów i wywarów

Domowa suszona włoszczyzna - wygodny dodatek do zup, sosów i wywarów

Domowa suszona włoszczyzna to nieodzowny, zdrowy dodatek do wszelkich zup, sosów i wywarów. Znakomicie podkręca smak potraw i przede wszystkim jest zdrowsza od sklepowych mieszanek, które zawierają zbyt wiele soli i substancji wzmacniających smak oraz konserwantów. 

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Zupa grochowa na wieprzowinie i boczku - solidna porcja energii na talerzu

Zupa grochowa na wieprzowinie i boczku - solidna porcja energii na talerzu

Zupa grochowa to jedno z najpopularniejszych dań w kuchni polskiej - aromatyczna, sycącą i rozgrzewające. Podajemy przepis na zupę grochową na wieprzowinie. Autorem receptury jest Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sola z grilla z młodymi ziemniakami i szpinakiem [przepis na obiad z grilla]

Sola z grilla z młodymi ziemniakami i szpinakiem [przepis na obiad z grilla]

Zdecydowanie za rzadko grillujemy ryby, a szkoda, bo mięso ryb jest dietetyczne i zdrowe. Proponujemy dziś super rybny obiad z grilla: z młodymi ziemniakami i szpinakiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kulki mięsne z dipem barbecue

Kulki mięsne z dipem barbecue

Przepis na kulki mięsne z dipem barbecue powinni wypróbować wielbiciele niecodziennych smaków. Kulki z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego idealnie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem barbecue. Śmiało możesz podać je jako przekąskę na grilla. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Makaron z łososiem i porem: łatwy przepis na efektowne danie

Makaron z łososiem i porem: łatwy przepis na efektowne danie

Makaron z łososiem i porem to świetny sposób na szybki w przygotowaniu i efektowny obiad. Makaron możemy przyrządzić na wiele sposobów tak, aby pozornie proste danie było naprawdę pyszne i doskonale się prezentowało. Makaron przyrządzony samodzielnie będzie daniem samym w sobie. Jeśli dodamy do niego kilka składników, stworzymy arcydzieło kulinarne. Zobacz, jak krok po kroku przygotować przepyszny makaron z pieczonym łososiem i porem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka ze szparagami, truskawkami i pomidorami

Sałatka ze szparagami, truskawkami i pomidorami

Zielone szparagi pięknie się komponują kolorystycznie i smakowo z truskawkami i pomidorkami koktajlowymi. Dodatek ostrego sera cheddar dodaje tej sałatce lekkiej pikanterii. Polecamy tę sałatkę na ciepłe wieczory w dobrym towarzystwie, przy lampce białego lub różowego wina.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym: sprawdzony przepis

Ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym: sprawdzony przepis

Podroby długo były traktowane jako produkty gorszej kategorii. Dziś ozorki, wątróbki, żołądki czy grasice brylują na kulinarnych salonach. Co zrobić z ozorków? Proponujemy przepis na pyszne ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 150 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Racuchy z białego sera: przepis na pyszny deser

Racuchy z białego sera: przepis na pyszny deser

Racuchy z serem - ozdobione bitą śmietaną i owocami to wspaniały deser! Podbiją każde serce, a na dodatek łatwo je przygotować i nie jest to drogie. Uwielbiają je dzieci i dorośli!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 475