Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Sernik z ciasteczkami Oreo. Jak zrobić sernik inaczej? [WIDEO KROK PO KROKU]

Sernik to klasyczne ciasto lubiane przez wszystkich. Tym razem podajemy przepis na nieco inny sernik - bez pieczenia, w biało-czarnym kolorze. Czas potrzebny na jego przygotowanie to zaledwie 45 minut.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Młode ziemniaki z boczkiem i parmezanem

Młode ziemniaki. Czekamy na nie z utęsknieniem całą zimę i  przedwiośnie, a gdy się pojawią, nawet te zagraniczne, nic nie zdoła nas powstrzymać. Młode ziemniaki z boczkiem i parmezanem doskonale będą smakowały w towarzystwie sadzonego jajka i zsiadłego mleka, maślanki bądź kefiru.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Młoda kapusta zasmażana - dodatek do wiosennego obiadu

Gdy tylko pojawi się młoda kapusta, natychmiast nachodzi nas chętka na młodą kapustę zasmażaną, doskonały dodatek do wiosennego obiadu. Podajemy ją do delikatnych mięs, takich jak pulpety drobiowe lub kotlety schabowe, najczęściej z młodymi ziemniakami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Karkówka pieczona w winnym sosie: sprawdzony przepis

Karkówka palce lizać - pieczona w winnym sosie - krucha smaczna i anielsko rozpływająca się w ustach... To hit każdego obiadu - zarówno codziennego, jak i odświętnego  

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mazurek śliwkowy: stary przepis

Mazurek to obowiązkowe ciasto na wielkanocnym stole. Każda gospodyni ma swój ulubiony przepis na mazurek, bo to pyszne ciasto ma wiele odmian. My proponujemy przepis na prosty mazurek z powidłami śliwkowymi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Domowy pasztet z kurczaka w cieście

W święta nie może zabraknąć pasztetu, zwłaszcza pasztetu domowego. Dla tych, którym bliższe są delikatniejsze smaki, proponujemy pasztet z kurczaka. Przygotowanie domowego pasztetu z kurczaka zajmuje ok. 2 godzin.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

PASZTET WARZYWNY: efektowny przepis nie tylko dla jaroszy

Wypróbuj nasz przepis na pyszny pasztet warzywny. Jest znacznie tańszy niż mięsny, i co ważne - zdrowszy. Polecamy  go nie tylko  wegetarianom - nawet mięsożercy potrzebują odmiany! Pasztet pięknie się też prezentuje - doskonale nadaje się więc na odświętny stół

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pieczone bataty: jak zrobić? [WIDEO]

Bataty, czyli słodkie ziemniaki, najlepiej smakują prosto z piekarnika. Wystarczy dodać odrobinę ulubionych przypraw i zapiec je w temperaturze 200 stopni. Sprawdź, jak to zrobić.

Chrupiąca sałata rzymska z rzodkiewkami i pomidorami

Prosta i smaczna sałata rzymska z rzodkiewkami i pomidorami jest doskonałym dodatkiem do codziennego obiadu. Sałata rzymska pasuje praktycznie do wszystkiego: kotletów schabowych, mielonych, rozmaitych ryb, dań z grilla i pieczonego mięsa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Drożdżówka niespodzianka - przepis na Wielkanocne ciasto z jajkiem

Na Wielkanoc zazwyczaj robimy jajka faszerowane lub klops z jajkiem. Tym razem proponujemy przepis na nietypową drożdżówkę z niespodzianką - upieczonym jajem w środku. Przepis ten wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka. Zobacz jak zrobić wielkanocną drożdżówkę z jajkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 427