Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Szaszłyki z krewetek „black tiger” z pomarańczami: przepis na grilla

Szaszłyki z krewetek to pyszne danie – idealne, by podać je na wakacyjny obiad lub kolację. Krewetki  są delikatne, przygotowanie dania trwa kilka minut. Krewetkowe szaszłyki to doskonały pomysł na romantyczną kolację - krewetki są też afrodyzjakiem...

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Zupa neapolitańska z żółtkami: stary, sprawdzony przepis

Zupa neapolitańska jest bardzo łatwa do przygotowania. Przepadają za nią zwłaszcza dzieci, którym odpowiada jej delikatny smak. Pyszną neapolitankę można wyczarować w niecałe pół godziny  - wykorzystując na przykład resztki rosołu czy  wywaru. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Nawilżająca woda smakowa z arbuzem i limonką - doskonała na upały

Arbuz, dzięki dużej zawartości wody ma właściwości nawilżające, zawiera też potas i magnez. Nawilżającą wodę smakową polecamy do picia w upały. Taka woda smakowa nie "wypłukuje" organizmu ze składników mineralnych, ale go zasila.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Bataty, pataty, słodkie ziemniaki: co to jest? Właściwości batatów i zastosowanie kulinarne

Pataty, inaczej bataty, to rośliny nazywane słodkimi ziemniakami. Pochodzą z Ameryki Południowej i Środkowej, ale uprawiane są w różnych częściach świata. Sprawdź, jakie właściwości mają bataty oraz jakie jest ich zastosowanie w kuchni.

Naleśniki z truskawkami i serkiem mascarpone

Wypróbuj naleśniki z truskawkami i serkiem mascarpone pod pierzynką z bitej śmietany. Przepis jest banalnie prosty, a naleśniki wychodzą pyszne, że palce lizać! Przygotuj je na deser lub słodki podwieczorek. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zupa chlebowa z żółtym serem - tani i szybki przepis na smaczną zupę

Zupa chlebowa to pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, chleba którego mamy za dużo. To także tanie, ale smaczne danie, łatwe do przygotowania. Sycąca zupa chlebowa nadaje się się do przygotowania w warunkach polowych, idealna na studenckie wakacje i codzienne życie.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Za’atar pikantny - arabska marynata do mięsa na grill

Marynata to nieodłączny składnik produktów na grilla. Istnieje tysiące kombinacji smakowych, które składają się na idealną marynatę. Każda jednak marynata powinna zawierać kilka podstawowych elementów takich jak przyprawy, kwas oraz tłuszcz. Podajemy przepis na tradycyjną arabską marynatę do mięs. Suchą przyprawę można przechowywać od 3 do 6 miesięcy, w pojemniku próżniowym natomiast jeszcze dłużej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Cudaczki - przepis na błyskawiczny deser

Pyszne, puszyste i sycące. Można je przygotować w kilka minut. Są idealnym pomysłem na poczęstunek dla niespodziewanych gości.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Szaszłyki z indykiem i boczkiem [jak zrobić soczystego indyka z grilla]

Szaszłyki z piersi indyczej najczęściej wychodzą suche. W tym przepisie pokazujemy jak zrobić szaszłyki z indykiem, które będą miękkie i soczyste. Tajemnica tkwi nie tylko w marynacie, ale też w sposobie grillowania - wypróbuj!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

BOTWINKA na zimę do słoików [przepis babci Krysi]

Botwinka - zupa z młodych buraków jest dostępna tylko w sezonie wiosenno-letnim. Jeżeli chcemy zimową porą przypomnieć sobie smak tej ulubionej przez Polaków zupy - spasteryzuj botwinkę w słoikach wg tradycyjnego przepisu babci Krysi, która przez wiele lat robiła takie przetwory, czym uszczęśliwiała całą rodzinę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 459