Produkty

Wysokiej jakości produkty zawsze stanowią podstawę świeżych dań. Dostarczają też licznych kulinarnych inspiracji. Nie pozostaje tajemnicą, że potrawy samodzielnie przyrządzone w domu są nie tylko tańsze, lecz także o wiele zdrowsze. Podróż przez świat produktów to intrygująca wyprawa w kolory, smaki i różnorodne faktury.

Produkty

Wytrawna zupa z marchwi na mleku - delikatna, ale z charakterem

Zupa z marchwi - prosta do przygotowania, zdrowa i  niedroga - to pyszne danie! Nie bój się nietypowego połączenia marchewki i mleka, zupa nie jest  mdła. Mleko sprawia, że ma za to delikatną, aksamitną konsystencję i piękny kolor.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku

Słodki dżem z dyni to pyszna odrobina letniego słońca zamknięta w słoiku. Taki dżem jest stosunkowo tani i świetnie smakuje. Do tego dyniowy dżem jest zdrowy, bo zawiera całe mnóstwo antyoksydantów niezbędnych naszemu organizmowi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Delikatny i puszysty krem twarożkowy do tortu

Krem twarożkowy do tortu to delikatna i puszysta masa o nieco kwaskowym smaku. Krem jest  idealny do przełożenia cięższych biszkoptów tłuszczowych. Można jego smak wzbogacić dodatkiem alkoholu gatunkowego. Najlepszy do przygotowania kremu jest twaróg półtłusty trzykrotnie zmielony, który można kupić w dobrych sklepach. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Marchewka duszona z jabłkiem - inny sposób na marchewkę do obiadu

Marchewkę z jabłkiem najczęściej  przygotowujemy jako surówkę. Nie wszyscy jednak lubią i mogą jeść surowe warzywa. Marchewka na ciepło także jest  zdrowa, a odpowiednio przyrządzona - pyszna. Zamiast tradycyjnej marchewki z groszkiem, wypróbuj nasz przepis na marchewkę duszoną z jabłkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rewelacyjne smażone roladki z tortilli lub naleśnika z pieczarkami

Smażone roladki z tortilli lub naleśnika z pieczarkami to przekąska, która znika ze stołu w oka mgnieniu. Można ją przygotować zarówno z gotowych pszennych tortilli, jak i z domowych naleśników. Wybór należy do was!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Selery w białym sosie - ciekawy sposób na zdrowe selery

Selery w białym sosie to łatwy sposób na przygotowanie zdrowej jarzynki do obiadu. Warto jeść selery - są niskokaloryczne, smaczne i  zawierają dużo witamin i mikroelementów. Biały mleczny sos to świetny dodatek do gotowanych warzyw.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Aksamitna marchewka w śmietance - pyszna jarzynka do obiadu

Aksamitna marchewka ze śmietanką to prosty pomysł na jarzynkę na ciepło do obiadu. Łatwa do przygotowania i niedroga marchewka to bardzo zdrowe warzywo. Pamiętajmy, że do surówek czy  ciepłych  jarzynek  z marchewki zawsze dodać odrobinę tłuszczu - najcenniejsza w marchewce witamina A rozpuszcza się w tłuszczach i w tej postaci jest przyswajalna dla ludzi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cygańskie sznycle z mortadeli: kryzysowy przepis na smaczną przekąskę

Sznycle z mortadeli to łatwy w wykonaniu sposób na pyszną przekąskę lub kolację. Można iść nawet o krok dalej i między dwa plasterki parzonej kiełbasy włożyć plaster sera, który łatwo się topi. Takie sznycelki z mortadeli najlepiej smakują z domowym keczupem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oszukane zrazy z paluszków surimi: ekonomiczne danie rybne

Oszukane zrazy z paluszków surimi, czyli mielone kotlety krabowe nadziewane paluszkiem surimi to pyszny obiad bezmięsny. Można je także podać jako zakąskę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oszczędny pasztet z podrobami: przepis z wątrobą wołową i wieprzowymi płuckami oraz boczkiem

Pasztet z płucek i boczku z dodatkiem wołowej wątroby to ekonomiczna wersja ulubionego pasztetu. Płucka wieprzowe i boczek są dość tanie, tak jak wołowa wątroba.  Można do tej bazy dodać także zachowane kawałki pieczeni. Zawsze namawiamy do nie wyrzucania resztek pieczonego mięsa i przygotowanie z nich pysznego pasztetu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 754