Sałatka włoska z owocami i orzechami - przepis na zdrową przekąskę
2020-10-05

łatwy
15 min
4
Przygotowanie włoskiej sałatki z owocami orzechami jest bardzo proste, a z pewnością zachwyci wszystkich gości, wprowadzając niezwykłą, śródziemnomorską atmosferę. Sprawdź, jak ją przygotować.
Składniki
1 łyżka mieszanki orzechów
150 g rukoli
150 g sałaty
1 duża gruszka
150 g truskawek
1 łyżka soku z cytryny
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Gruszkę kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Truskawki pozbawiamy szypułek, większe kroimy na pół.
Orzechy prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia.
Umytą mieszankę sałatę układamy na półmisku.
Na wierzchu posypujemy kawałkami gruszek, truskawkami i orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.
Całość skrapiamy oliwą.
Na podstawie materiałów prasowych Veneo.