Mintaj w pomidorach i tymianku - aromatyczne i pożywne danie rybne
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Delikatne w smaku mięso ryby w obłędnie aromatycznym sosie pomidorowo-ziołowym to danie idealne na rodzinny obiad. Smaczne, zdrowe i pachnące tymiankiem kawałki mintaja nie są trudne do przygotowania. Wystarczy przygotować składniki i wstawić do piekarnika.
//towideo.pl/embed/NTExMDk=
SKŁADNIKI
- 0,5 kg filetów z mintaja
- 1 puszka pomidorów krojonych w puszce
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz
- oliwa
- 1 cytryna
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę pokroić na nieduże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
- Na rybę wyłożyć pomidory, posiekany czosnek i przyprawy, polać też oliwą.
- Zapiekać 25 min w temperaturze 200 st. C.