Mintaj w pomidorach i tymianku - aromatyczne i pożywne danie rybne

2021-03-29
Mintaj w pomidorach i tymianku
Autor: Shutterstock Mintaj w pomidorach i tymianku
łatwy
20 min
4

Delikatne w smaku mięso ryby w obłędnie aromatycznym sosie pomidorowo-ziołowym to danie idealne na rodzinny obiad. Smaczne, zdrowe i pachnące tymiankiem kawałki mintaja nie są trudne do przygotowania. Wystarczy przygotować składniki i wstawić do piekarnika.

//towideo.pl/embed/NTExMDk=

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg filetów z mintaja
  • 1 puszka pomidorów krojonych w puszce
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • 1 cytryna

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę pokroić na nieduże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  • Na rybę wyłożyć pomidory, posiekany czosnek i przyprawy, polać też oliwą.
  • Zapiekać 25 min w temperaturze 200 st. C.