Panierowany filet z mintaja

mat. pras. CYKORIA S.A.
Panierowany filet z mintaja
Autor: mat. pras. CYKORIA S.A. Panierowany filet z mintaja
łatwy
15 min
4

Panierowany filet z mintaja to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis jest banalnie prosty, a samą rybę przyrządzisz w niespełna kwadrans. Sprawdź, jak usmażyć mintaja.

Poznaj nasze inne przepisy na ryby morskie:

Racuchy rybne - pyszne danie z białą rybą

Mintaj pieczony w folii: łatwy przepis

SKŁADNIKI

  • 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 1 jajko
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta lub panierka
  • olej do smażenia
  • cytryna

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Filet opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą.

    Zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce.

    Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.

mat. pras. CYKORIA S.A.