Mięso

Wołowina, wieprzowina, baranina, a do tego drób czy dziczyzna - mięso ma wiele wartości odżywczych, a każdy gatunek smakuje inaczej. To jedno z najcenniejszych źródeł białka w diecie człowieka. Świeże mięso, kupione na targu czy w sklepie, można smażyć, gotować i piec. We wszystkim zaś pomagają sprawdzone przepisy.

Mięso

Pikantna wieprzowina duszona z fasolą i kukurydzą

Wieprzowina duszona z fasolą i kukurydzą to pikantne danie - idealne na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie przyjaciół. Pachnące przyprawami, sycące nasz żołądek i kojące duszę - doskonała potraw na chłodniejsze dni. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Idealny klops nadziewany serem mozzarella: doskonały na ciepło, przepyszny na zimno

Klops to zawsze sycąca potrawa - idealne danie na pocieszenie. Warto jednak eksperymentować i spróbować nadać swojskiej pieczeni rzymskiej bardziej śródziemnomorski charakter. Wypróbuj ten przepis z mozzarellą, papryką, czosnkiem i oliwkami. Już po pierwszym kęsie poczujesz się jak w niebie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszna zapiekanka z mięsa mielonego i ryżu z kapustą i pomidorami

Każdy, kto lubi sycącą kuchnię, powinien ponownie przestudiować dania tradycyjnej kuchni polskiej. Zapiekanka z mięsa mielonego i ryżu z kapustą i pomidorami nawiązuje do tradycyjnych gołąbków, choć jest dużo łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu. Zamiast zawijać gołąbki, wszystko zostaje wymieszane i zapieczone. Po prostu łatwe i pyszne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oszczędny krupnik z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki

Krupnik to jedna z tych pożywnych zup, które tak łatwo ugotować. Jednym z najlepszych krupników jest ten przygotowany z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki, zamiast ziemniaków. Jedyne co wam pozostaje do wrzucić wszystko do garnka i czekać, aż się ugotuje. Po prosty pyszne!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowity kurczak po węgiersku - duszony z papryką i czosnkiem

Pyszne udka w węgierskim stylu. Wystarczy przez chwilę podsmażyć mięso a potem udusić wraz z papryką, aby aromaty mięsa i warzyw mogły się nawzajem przeniknąć. Kurczak po węgiersku z papryką to szybki i bardzo smaczny obiad dla rodziny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Super skrzydełka pieczone w piwie: hit na weekend

Skrzydełka pieczone w piwie to pyszna przekąska lub rodzinny obiad. Bardzo łatwo je przygotować. Skrzydełka są tanie, a jedzenie ich to czysta przyjemność. Najlepiej smakują z keczupem lub sosem jogurtowym. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Wyśmienita zupa z porów z mięsem mielonym

Zupa z porów jest niezwykle smaczna. Do tego działa rozgrzewając. W połączeniu z mięsem mielonym to bardzo sycąca zupa. Podana z pieczywem zamienia się w danie jednogarnkowe. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierwszorzędne żeberka wieprzowe pieczone z jabłkami i cebulą

Żeberka wieprzowe pieczone z jabłkami i cebulą to pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Nie ma nic lepszego niż obgryzanie pysznych żeberek. Wieprzowina przyprawiona szałwią i jabłkami smakuje doskonale. Pyszny sos, który powstanie idealnie pasuje do ziemniaków. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Mielona wołowina zapiekana z puree ziemniaczanym: kapitalna zapiekanka obiadowa

Mielona wołowina zapiekana z puree ziemniaczanym to łatwy sposób na wykorzystanie powszechnie dostępnych produktów. Ta kapitalna zapiekanka obiadowa będzie smakowała także twojej rodzinie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wyśmienite nóżki kurczaka zapiekane z ryżem i warzywami

Nóżki kurczaka zapiekane z ryżem i warzywami to łatwy przepis na udany posiłek. Mięso tak upieczone pozostaje soczyste, a ryż ma wyśmienity smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 141