Dania główne bezmięsne

Uwielbiasz warzywa? Jedz je na zdrowie - nie tylko jako dodatek do dań głównych. Z warzyw możesz wyczarować prawdziwe cuda. Chcesz zrobić obiad bez mięsa? Sprawdź nasze propozycje - na pewno znajdziesz wśród nich prawdziwe hity!

Dania główne bezmięsne

Dania główne bezmięsne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Spaghetti z kurkami: sprawdzony przepis

Spaghetti z kurkami: sprawdzony przepis

Spaghetti z kurkami to danie, które zawsze wychodzi. Nie potrzeba do niego wielu składników, wystarczą nitki dobrego makaronu, świeże lub mrożone kurki oraz starty parmezan. Spaghetti z kurkami nadaje się na obiad oraz ciepła kolację. To danie zachwyci was i waszą rodzinę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Gołąbki z włoskiej kapusty z kurkami - przepis bezmięsny

Gołąbki z włoskiej kapusty z kurkami - przepis bezmięsny

Gołąbki z włoskiej kapusty z kurkami to świetny bezmięsny przepis na rodzinny obiad. Kurki można zastąpić innymi dostępnymi w handlu grzybami: pieczarkami, boczniakami lub grzybami azjatyckimi. Zimą, można wykorzystać grzyby mrożone. Gołąbki z kurkami doskonale smakują z kleksem kwaśnej śmietany lub jogurtu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wegetariański gulasz sojowy: sprawdzony przepis na soję

Wegetariański gulasz sojowy: sprawdzony przepis na soję

Gulasz sojowy to bardzo prosty w przygotowaniu gulasz wegetariański. Dodatek papryczki chili i czosnku sprawi, że nie będzie mdły. Sprawdź, jak zrobić gulasz z ziarnami soi - podajemy dobry przepis na soję.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Wegetariańska zupa gulaszowa – sprawdzony  przepis

Wegetariańska zupa gulaszowa – sprawdzony przepis

Pikantna zupa gulaszowa to dobry pomysł na obiad. Nie tylko wspaniale smakuje, ale również rozgrzewa organizm i jest niezwykle pożywna. Sprawdź, jak ją przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Gulasz warzywny z curry: przepis na proste, bardzo rozgrzewające danie

Gulasz warzywny z curry: przepis na proste, bardzo rozgrzewające danie

Gulasz warzywny z curry nie tylko rozgrzewa, ale pomaga też walczyć z nadwagą. Jest bowiem jednym z dań polecanych w diecie bazującej na niskim indeks glikemicznym. Charakteryzują się one tym, że bardzo powoli uwalniają zawarty w sobie cukier, co oznacza, że jedząc takie dania jest się sytym przez długi czas. A dzięki temu nie trzeba sięgać po kolejną przekąskę. Oto przepis na odchudzający gulasz.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Gulasz z tofu: przepis na sycące danie wege

Gulasz z tofu: przepis na sycące danie wege

Gulasz z tofu to danie sycące i rozgrzewające. Jeśli więc nie masz pomysłu na obiad, a pogoda nie sprzyja wychodzeniu z domu, przygotuj pyszny gulasz w wersji wege. Podajemy dobry przepis.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Gulasz z grochu z pieczarkami i białym winem: przepis na pożywne danie wege

Gulasz z grochu z pieczarkami i białym winem: przepis na pożywne danie wege

Gulasz z grochu to treściwe danie dla osób niejedzących mięsa. Jeśli odpowiednio go doprawisz, będzie smakował nie tylko wegetarianom. Oto przepis na gulasz z grochu z pieczarkami i białym winem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grzyby duszone w śmietanie: podajemy dobry przepis

Grzyby duszone w śmietanie: podajemy dobry przepis

Przetestuj najlepszy przepis na borowiki (lub inne leśne grzyby) duszone w śmietanie. Aromatyczne grzyby i delikatny smak śmietany tworzą niesamowicie smaczną kompozycję pasującą do makaronu, a także doskonale ugotowanej kaszy. Sprawdź, jak zrobić grzyby w śmietanie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Duszone maślaki: przepis na danie z maślaków

Duszone maślaki: przepis na danie z maślaków

Maślaki to jedne z najsmaczniejszych grzybów, które rosną przede wszystkim w sąsiedztwie sosen. Co zrobić z maślaków? Najprościej udusić świeżo zebrane i podać np. z ziemniakami. Podajemy łatwy przepis na duszone maślaki.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Warzywa duszone w wolnowarze

Warzywa duszone w wolnowarze

Warzywa duszone w wolnowarze i zapieczone w piekarniku pod pierzynką z parmezanu. Pomysł na wegetariański, lekki obiad. Takie warzywa świetnie się nadają jako dodatek do dań mięsnych. Przepis opracowany przez Darka Kuźniaka, ambasadora marki Crock-Pot.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 35