Dania główne bezmięsne

Uwielbiasz warzywa? Jedz je na zdrowie - nie tylko jako dodatek do dań głównych. Z warzyw możesz wyczarować prawdziwe cuda. Chcesz zrobić obiad bez mięsa? Sprawdź nasze propozycje - na pewno znajdziesz wśród nich prawdziwe hity!

Dania główne bezmięsne

Dania główne bezmięsne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Kopytka z batatów z z szałwią i wegańskim parmezanem

Kopytka z batatów z z szałwią i wegańskim parmezanem

Kopytka z batatów (bezglutenowe) mają moc uszczęśliwiania, nie dość, że są bardzo smaczne, to jeszcze mają optymistyczny pomarańczowy kolor. Posypane chipsami z szałwii i wegańskim parmezanem zadowolą podniebienia nie tylko wegan. Spróbuj.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Szpinak z czosnkiem i płatkami migdałowymi

Szpinak z czosnkiem i płatkami migdałowymi

Szpinak zawiera dużo potasu, który obniża ciśnienie krwi, jest też dobrym źródłem kwasu foliowego. Czosnek poprawia odporność i ma działanie przeciwgrzybicze, a migdały - dobre źródło witamin z grupy B - zapewnią piękne włosy i paznokcie. 1 porcja zawiera około 90 kalorii. Wypróbuj przepis na szpinak z czosnkiem i płatkami migdałowymi.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Leczo warzywne z kaszą kuskus PRZEPIS

Leczo warzywne z kaszą kuskus PRZEPIS

Dietetyczne dania z kaszą kuskus, takie jak to warzywne leczo, docenią przede wszystkim wielbiciele niskokalorycznych potraw, a także wegetarianie. Polecamy prosty przepis na nietuczące leczo z kaszą kuskus, papryką, cukinią i pomidorami. Danie jest proste, smaczne i bardzo sycące!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis

Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis

Botwinka czyli młode liście buraków to wiosenny przysmak. Liście buraków można wykorzystać np. do zrobienia gołąbków. Podajemy przepis na gołąbki z botwinki z grzybami według Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pory w sosie: przepis na szybką przekąskę

Pory w sosie: przepis na szybką przekąskę

Pory w sosie maślanym to idealna lekka przekąska, która sprawdzi się jako ciepłe danie na imprezie andrzejkowej albo jako propozycja lekkiego obiadu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Risotto ze szparagami – ŁATWY i SPRAWDZONY PRZEPIS

Risotto ze szparagami – ŁATWY i SPRAWDZONY PRZEPIS

Sztuka przyrządzania risotto obrosła legendą, a tak naprawdę jest bardzo prosta. Cała tajemnica tkwi w mieszaniu ryżu, który powoli uwalnia skrobię, nasiąka smakami sosu i staje się lepki. W sezonie na szparagi minimum raz trzeba zrobić risotto ze szparagami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tarta orzechowa z nadzieniem szpinakowym i białymi szparagami [bezglutenowa i wegetariańska]

Tarta orzechowa z nadzieniem szpinakowym i białymi szparagami [bezglutenowa i wegetariańska]

W tej zielonej od szpinaku tarcie harmonijnie łączą się wyraziste orzechy włoskie z delikatnym smakiem kontrastujących kolorystycznie, białych szparagów, a wszystko doprawione czosnkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z botwinką, groszkiem i fetą [wegetariańskie i bezglutenowe]

Pierogi z botwinką, groszkiem i fetą [wegetariańskie i bezglutenowe]

Jedni lubią lepić pierogi, inni - nie znoszą. Ci, którzy lubią, twierdzą, że ich to relaksuje i odpręża, a przy okazji powstaje przepyszne, lubiane przez domowników danie, takie jak to: pierogi z botwiną, groszkiem i fetą.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Grecka patelnia - szybkie danie z zapiekanych ziemniaków z fetą

Grecka patelnia - szybkie danie z zapiekanych ziemniaków z fetą

Grecka patelnia to nic innego jak warzywna zapiekanka na bazie ziemniaków, papryki i oliwek z serem feta. Pomysł na szybki, bezmięsny obiad, prosty, kolorowy, aromatyczny i sycący. Daj się uwieść

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 18 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem + WIDEO

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem + WIDEO

Latem pomidory są najlepsze, bo dojrzewają na słońcu. Jeśli dodatkowo przypieczemy je w piekarniku, uwolni się nieziemski aromat. Pomidory lubią towarzystwo ziół (rozmaryn, bazylia, oregano, czy mieszanka ziół prowansalskich), czosnku i białego sera. Dobre z bagietką i schłodzonym białym winem. Jak zrobić faszerowane pieczone pomidory?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 29