Przystawki i przekąski

Przystawki i przekąski - bez nich nie ma prawdziwego przyjęcia, ani nieformalnej domówki. Oglądany w towarzystwie mecz czy film bez przekąsek traci na uroku. Wieczorna lektura książki - także. Pyszne i zdrowe domowe przekąski i zakąski to najlepsza alternatywa dla gotowych czipsów, paluszków i innych bawimordek.

Przystawki i przekąski

Przystawki i przekąski wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Śliwkowe zawijasy z boczkiem i orzechami: przepis na danie z grilla

Śliwkowe zawijasy z boczkiem i orzechami: przepis na danie z grilla

Zawijasy z boczku, śliwek i orzechów są doskonałą przystawką na grilla, ponieważ pobudzają kubki smakowe i zaostrzają apetyt, a ponad to są niezwykle smaczne. Sprawdź, jak je przygotować. Podajemy dobry przepis.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Bakłażany z grilla z sosem pomidorowym - jak zrobić?

Bakłażany z grilla z sosem pomidorowym - jak zrobić?

Grillowane bakłażany w pysznym pomidorowo-serowym sosie są smaczne i łatwe do zrobienia. Doskonale sprawdzą się w roli wykwintnej przystawki. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu: przepis

Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu: przepis

Pasta do kanapek z białej fasoli i rozmarynu jest bardzo smaczna i niezwykle sycąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt zaskakujący. Podajemy dobry przepis na fasolowe smarowidło do kanapek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jadalne kwiaty: przepis na nadziewane kwiaty cukinii

Jadalne kwiaty: przepis na nadziewane kwiaty cukinii

Jadalne kwiaty to ekstrawagancja? Ależ każdy, kto jadł gotowanego kalafiora czy zupę z brokułów, jest "kwiatożerny". Stąd już tylko krok do przysmaku kuchni włoskiej - smażonych faszerowanych kwiatów cukinii. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Bliny gryczane - sprawdzony przepis

Bliny gryczane - sprawdzony przepis

Bliny gryczane to idealne danie na ciepłą przekąskę, na obiad, a także na przyjęcie - klasycznie podaje się je z kieliszkiem zmrożonej wódki. Najlepsze są z mieszanki mąki gryczanej i pszennej. Podajemy sprawdzony przepis na bliny.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pesto cytrynowo-szpinakowe: przepis

Pesto cytrynowo-szpinakowe: przepis

Nie masz pomysłu na szybki, jednodaniowy obiad? Wystarczy dobry makaron, kilka składników na prosty sos, sprawny blender... i w kwadrans stawiasz na stole smaczny, niebanalny posiłek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Śledzie z jabłkiem i majonezem: à la Magdy Gessler + WIDEO z dodatkowym przepisem

Śledzie z jabłkiem i majonezem: à la Magdy Gessler + WIDEO z dodatkowym przepisem

Planujesz już menu na wigilijny stół? Proponujemy pyszne i bardzo proste śledzie z jabłkiem i majonezem według przepisu Magdy Gessler.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Pasta z bobu do chleba - jak zrobić? Łatwy przepis! [WIDEO]

Trwa sezon na bób - to znakomite warzywo jest tak bogate w białko, że może w znacznym stopniu zastąpić mięso. Jak przyrządzić z bobu smaczną pastę do chleba?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mule w w białym winie: przepis na wyrafinowane danie na kolację we dwoje [WIDEO]

Mule w w białym winie: przepis na wyrafinowane danie na kolację we dwoje [WIDEO]

Mule w białym winie to specjalność kuchni francuskiej. Dlaczego to właśnie ta potrawa lepiej niż inne nadaje się na romantyczną kolację? Ponieważ mule uznawane są za jeden z naturalnych afrodyzjaków. A poza tym na taką kolację najlepiej wybierać dania proste i szybkie w wykonaniu, a jednocześnie wytrawne i eleganckie. Autorem przepisu jest Łukasz Toczek. Poznajcie szybki i prosty przepis na mule w prosecco.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Domowy smalec z grzybami - jak zrobić?

Domowy smalec z grzybami - jak zrobić?

Pieczywo z domowym smalcem to jedna z najpopularniejszych przystawek. W sezonie letnim dobrze jest przygotować go ze świeżymi grzybami i cebulką. Sprawdź, jak to zrobić.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 64