Przetwory

Domowe przetwory wracają do łask. To prawdziwe witaminy i słońce zamknięte w słoiku. Warto je robić, gdy trwa sezon, a potem śmiało sięgać po samodzielnie przygotowane słoiki. Domowe przetwory nie mają sobie równych - bez konserwantów, sztucznych barwników, nieznanych dodatków. Po prostu - wiesz, co jesz!

Przetwory

Przetwory wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pikle z rzodkiewek - jak zrobić?

Pikle z rzodkiewek - jak zrobić?

Pikle z rzodkiewek nie tylko bardzo efektownie wyglądają, ale są przede wszystkim bardzo smaczne. Sprawdź, jak przygotować rzodkiewki na zimę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bakłażany w zalewie miodowej: przepis na bakłażany w oliwie

Bakłażany w zalewie miodowej: przepis na bakłażany w oliwie

Bakłażany w oliwie są doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak niepowtarzalny. Podajemy dobry przepis na bakłażany w zalewie miodowej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Marmolada z czarnych porzeczek: łatwy przepis

Marmolada z czarnych porzeczek: łatwy przepis

Marmolada jest ugotowana wówczas, gdy ilość przetworu osiągnie masę podwójnej dawki dodanego cukru. Marmoladę można przygotowywać również z mniejszej ilości cukru, ale wtedy trzeba znacznie dłużej gotować. Podajemy przepis na marmoladę z czarnych porzeczek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Ogórki po kozacku - przepis na przetwory z ogórków

Ogórki po kozacku - przepis na przetwory z ogórków

Ogórki po kozacku to szczególny rodzaj ogórków w zalewie, które przygotowuje się z dodatkiem musztardy i świeżej marchewki. Są bardzo wyraziste w smaku i łatwe w przygotowaniu. Sprawdź, jak je przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Marynowane bakłażany: przepis na bakłażany do słoika

Marynowane bakłażany: przepis na bakłażany do słoika

Bakłażany marynowane są prostym i łatwym do zrobienia przetworem na zimę. Sprawdzą się jako dodatek do mięs, obiadów czy sałatek. Sprawdź, jak je zrobić i zaskocz swoich bliskim oryginalnym przetworem z bakłażana.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sok z wiśni: proporcje

Sok z wiśni: proporcje. Jak zrobić sok wiśniowy?

Sok z wiśni jest bardzo zdrowy i niezwykle smaczny. Najlepiej sprawdza się rozcieńczony z wodą lub dolany do herbaty. Podajemy dobry przepis na domowy sok wiśniowy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Dżem z moreli: przepis na dżem morelowy

Dżem z moreli: przepis na dżem morelowy

Dżem morelowy doskonale sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, naleśników i herbaty. Jest prosty w przygotowaniu i wyborny w smaku. Podajemy dobry przepis na dżem z moreli.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Dżem jagodowy - przepis na dżem z jagód z żel-fixem

Dżem jagodowy - przepis na dżem z jagód z żel-fixem

Dżem jagodowy jest wyśmienity., a przygotowanie go nie jest szczególnie pracochłonne, zwłaszcza, jeśli użyjemy do tego celu żel-fixu. Podajemy sprawdzony przepis na dżem z jagód z żel-fixem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Dżem z jagód i malin z wanilią: przepis

Dżem z jagód i malin z wanilią: przepis

Domowe przetwory smakują lepiej niż te kupowane w sklepach. Podajemy dobry przepis na dżem z malin i jagód z wanilią, który stanowi doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników i herbaty. Sprawdź, jak go przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Dżem z jagód z imbirem, miodem i cytryną: przepis

Dżem z jagód z imbirem, miodem i cytryną: przepis

Jagody doskonale smakują w połączeniu z miodem i cytryną. Sprawdź, jak wykorzystać to zaskakujące połączenie i przygotować dżem z jagód z imbirem, miodem i cytryną.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 44