Przetwory

Domowe przetwory wracają do łask. To prawdziwe witaminy i słońce zamknięte w słoiku. Warto je robić, gdy trwa sezon, a potem śmiało sięgać po samodzielnie przygotowane słoiki. Domowe przetwory nie mają sobie równych - bez konserwantów, sztucznych barwników, nieznanych dodatków. Po prostu - wiesz, co jesz!

Przetwory

Przetwory wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Dżem z truskawek i kiwi [domowe przetwory]

Dżem z truskawek i kiwi [domowe przetwory]

Domowy dżem z truskawek to standard, ale w naszym przepisie truskawki łączymy z egzotycznym kiwi. Spróbuj konfitur z truskawek i kiwi i daj się uwieść temu smakowi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Marmolada truskawkowa z miętą

Marmolada truskawkowa z miętą

Wypróbuj prosty przepis na marmoladę truskawkową z nutką mięty. Domowa konfitura z truskawek w tym wydaniu będzie ciekawsza w smaku i bardziej aromatyczna niż tradycyjna marmolada z truskawek. Sprawdź, jak zrobić smaczną marmoladę truskawkową z listkami mięty.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Marmolada truskawkowa jak u babci [przepis]

Marmolada truskawkowa jak u babci [przepis]

Owocowe śniadanie, naleśniki, słodkie wypieki - marmolada truskawkowa przydaje się podczas przyrządzania wielu smakołyków. Aby zakląć w słoiku soczysty smak lata, warto skorzystać z dawnych, sprawdzonych przepisów. Marmolada jak u babci przywoła dodatkowo miłe wspomnienia.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Ogórki po meksykańsku - przetwory z ogórków

Ogórki po meksykańsku - przetwory z ogórków

Ogórki marynowane w ostrej, meksykańskiej zalewie octowej to świetny przepis na przetwory z ogórków, którego nie może zabraknąć u amatora domowych ogórków w occie. Taką sałatkę można zrobić w mniejszej ilości i zjeść ją od razu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Konfitura z rabarbaru, rodzynek i cytrusów - rabarbar przetwory

Konfitura z rabarbaru, rodzynek i cytrusów - rabarbar przetwory

Warto zawekować kilka słoiczków konfitury z rabarbaru, rodzynek i cytrusów. A jeśli mamy apetyt, możemy od razu zjeść ją z kanapkami. Doskonale będzie się komponowała także z serami i wędlinami. Wypróbuj ten przepis!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Chutney z rabarbaru - przepis

Chutney z rabarbaru - przepis. Jak zrobić chutney z rabarbaru?

Z rabarbaru można przygotować przetwory na zimę. Rabarbar świetnie sprawdzi się jako dodatek do dżemów, chutneya czy przecieru. Kwaskowaty smak będzie idealnie komponował się z różnego rodzaju mięsem. Podajemy przepis na chutney z rabarbaru.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Dżem z boczku wędzonego [doskonała zakąska do piwa]

Dżem z boczku wędzonego [doskonała zakąska do piwa]

Brzmi zadziwiająco? Ale za to jak smakuje!!! Dżem z boczku wędzonego to wspaniała zakąska do piwa. Przepis idealny dla wszystkich amatorów boczku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką

Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką

Słyszeliście kiedyś o domowej marynowanej kiełbasie? Jeśli nie, to ten przepis trzeba koniecznie wypróbować, być może stanie się waszym ulubionym. Kiełbasę marynuje się 3-4 dni. Można podawać na zimno jako przekąskę i na ciepło jako danie główne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Przepis na ogórki małosolne

Przepis na ogórki małosolne. Zalewa: ile soli sypać?

Ogórki małosolne mają szerokie grono zwolenników. Wytrawni smakosze powinni je przygotowywać w domu, tym bardziej że nie jest to trudne. Podajemy dokładny przepis na ogórki małosolne. Dowiesz się m.in., ile soli sypać do zalewy.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowe suszone pomidory: przepis + WIDEO

Domowe suszone pomidory: przepis + WIDEO

Suszone pomidory to nie lada rarytas. Nie są więc najtańsze. Ale można je zrobić samodzielnie. Suszone przez nas samych pomidory są o niebo lepsze od tych kupionych. Są miękkie, bardziej aromatyczne, soczyste, po prostu rozpływają się w ustach.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 37