Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej

2021-02-04
Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
4

Syrop z buraka na kaszel to według Moniki Goździalskiej lepsze rozwiązanie od faszerowania się chemią. „Zdrowych nawyków żywieniowych nauczyła mnie babcia Helena. Jak byłam małą dziewczynką, uświadomiła mi, jak ważna jest natura i stosowanie naturalnych składników. Na przeziębienie skuteczniejsze są ziołowe napary i syropy własnej roboty” - pisze influencerka w swojej książce „#NIEDOPODROBIENIA”. Jak się robi syrop z buraka? Monika Goździalska podpowiada jak zrobić zdrowy syrop z buraka na kaszel. 

Składniki

3 buraki

4 łyżki brązowego cukru

4 łyżki miodu gryczanego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Buraki myjemy, obieramy. Kroimy na plasterki, wkładamy do słoika, zasypujemy cukrem i dodajemy miód.

Na drugi dzień mamy już trochę syropu.

Wkładamy do lodówki i może tak stać do 14 dni.

Pić w razie potrzeby.