Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem - fantastyczny koktajl alkoholowy
      2020-10-23
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          5 min
      
      
        
          4
      
    Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to rewelacyjny koktajl alkoholowy na małe spotkania i większe imprezy. Delikatny smak jabłek połączony z rześkim winem musującym, ciepły aromat cynamonu i chrupiący cukier połączone razem dają niesamowity efekt.
SKŁADNIKI
- 250 ml cydru jabłkowego
 - mielony cynamon
 - 2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem
 - 250 ml wina musującego
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zwilż papierowy ręcznik i przetocz po nim brzegi wysokich kieliszków lub szklaneczek. Następnie wilgotne ranty włóż do cukru wymieszanego z cynamonem, aby dokładnie obkleił brzegi szkła.
 - Do cydru dodaj szczyptę mielonego cynamonu i dokładnie wymieszaj. Rozlej do kieliszków, dopełnij winem musującym.