Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem - fantastyczny koktajl alkoholowy

Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem
Autor: Shutterstock Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to pyszny sezonowy koktajl.
łatwy
5 min
4

Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to rewelacyjny koktajl alkoholowy na małe spotkania i większe imprezy. Delikatny smak jabłek połączony z rześkim winem musującym, ciepły aromat cynamonu i chrupiący cukier połączone razem dają niesamowity efekt.

SKŁADNIKI

  • 250 ml cydru jabłkowego
  • mielony cynamon
  • 2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem
  • 250 ml wina musującego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zwilż papierowy ręcznik i przetocz po nim brzegi wysokich kieliszków lub szklaneczek. Następnie wilgotne ranty włóż do cukru wymieszanego z cynamonem, aby dokładnie obkleił brzegi szkła.
  • Do cydru dodaj szczyptę mielonego cynamonu i dokładnie wymieszaj. Rozlej do kieliszków, dopełnij winem musującym.