Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem - fantastyczny koktajl alkoholowy
2020-10-23

łatwy
5 min
4
Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to rewelacyjny koktajl alkoholowy na małe spotkania i większe imprezy. Delikatny smak jabłek połączony z rześkim winem musującym, ciepły aromat cynamonu i chrupiący cukier połączone razem dają niesamowity efekt.
Składniki
250 ml cydru jabłkowego
mielony cynamon
2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem
250 ml wina musującego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Zwilż papierowy ręcznik i przetocz po nim brzegi wysokich kieliszków lub szklaneczek. Następnie wilgotne ranty włóż do cukru wymieszanego z cynamonem, aby dokładnie obkleił brzegi szkła.
Do cydru dodaj szczyptę mielonego cynamonu i dokładnie wymieszaj. Rozlej do kieliszków, dopełnij winem musującym.