Dania główne rybne

Ryba na obiad? Świetny pomysł - ryby są zdrowe, lekkostrawne i... pyszne! Uważasz, że nie umiesz ich przyrządzać? Sięgnij do naszych przepisów i na pewno wszystko ci się uda!

Dania główne rybne

Dania główne rybne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Ravioli z łososia z sosem kawiorowym: danie z TOP CHEF + WIDEO

Ravioli z łososia z sosem kawiorowym: danie z TOP CHEF + WIDEO

Oryginalnie to danie nazywało się agnolotti, ale jest to po prostu odmiana pierożków ravioli z łososiem i z sosem kawiorowym. Dzięki niemu Martin wygrał pierwszą edycję Top Chef. Jest to danie wykwintne, świąteczne i warto nim zaskoczyć gości. Efekt "łał" murowany!  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Lazania z łososiem i szparagami [DOBRY PRZEPIS]

Lazania z łososiem i szparagami [DOBRY PRZEPIS]

Lazania z łososiem i szparagami to fantastyczne danie sezonowe, kiedy szparagów jak to się mówi "na pęczki". To danie doskonale nadaje się na wszelkiego rodzaju zasiadane przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół. Uzupełnieniem tej wykwintnej zapiekanki makaronowej będzie białe lub różowe wino. Smacznego!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Filety z suma w panierce ze słonecznika +WIDEO

Filety z suma w panierce ze słonecznika +WIDEO

Jak przyrządzić filety z suma? Oto pomysł na proste filety z suma w panierce ze słonecznika. To pyszny przepis na rybę smażoną, panierowaną, ale nieco inaczej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg z migdałami: przepis na Wigilię i nie tylko [WIDEO]

Pstrąg z migdałami: przepis na Wigilię i nie tylko [WIDEO]

Pstrąg ma smaczne, chude mięso i zawiera najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Zasmakuje gościom podczas Wigilii, Bożego Narodzenia czy innych okazji. Podajemy przepis na pysznego pstrąga pieczonego z migdałami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami [WIDEO]

Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami [WIDEO]

Przepis na gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to interesująca alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak i dla każdego, kto jest otwarty na kulinarne wyzwania. Aromatyczne gołąbki z tuńczykiem ukryte pod pierzynką beszamelu po rozkrojeniu intensywnie pachną wspaniałą mieszanką suszonych pomidorów i ryby. Farsz jest wilgotny, lekki, a jego połączenie z liśćmi kapusty włoskiej okazuje się strzałem w dziesiątkę.Wypróbuj nasz przepis na śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA I ANANASA, przepis dla odchudzających się [WIDEO]

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA I ANANASA, przepis dla odchudzających się [WIDEO]

Przepis na szaszłyki z łososia z ananasem jest bardzo prosty i oryginalny. Łosoś cudownie przenikna słodyczą ananasa i pikatną glazurą, sprawiając, że odchudzanie staje się przyjemnością. Przepis na szaszłyki z łososia z ananasem naprawdę warto wypróbować! Polecamy ten przepis nie tylko odchudzającym się.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Filety z flądry zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Filety z flądry zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Filety z flądry mają bardzo smaczne mięso. Czosnek, migdały, natka pietruszki i bazylia dopełniają smak zapiekanych filetów z flądry.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Szaszłyki rybne z mintaja

Szaszłyki rybne z mintaja

Szaszłyki rybne z mintaja to doskonały pomysł na kolorowy obiad lub kolację. Można je podawać z ryżem lub pieczywem, w towarzystwie sosu do ryb.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba po królewsku wg siostry Anastazji

Ryba po królewsku wg siostry Anastazji

Ryba po królewsku wg siostry Anastazji jest doskonała z pieczywem, jako danie rybne na kolację albo jako samodzielna przekąska na świąteczny stół. Warto ją podać podczas rodzinnych uroczystości.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Panga zapiekana w śmietanie pod pierzynką z warzyw

Panga zapiekana w śmietanie pod pierzynką z warzyw

Panga zapiekana w śmietanie pod pierzynką z warzyw, to pomysł na piątkowy, albo niedzielny obiad. Danie to można zaserwować także od święta. Sos śmietanowy z dodatkiem czosnku i aromatycznych ziół z pewnością wzbogaci smak ryby.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 22