Dania główne rybne

Ryba na obiad? Świetny pomysł - ryby są zdrowe, lekkostrawne i... pyszne! Uważasz, że nie umiesz ich przyrządzać? Sięgnij do naszych przepisów i na pewno wszystko ci się uda!

Dania główne rybne

Dania główne rybne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Dorsz smażony z pieczonym puree z batatów według Moniki Goździalskiej

Dorsz smażony z pieczonym puree z batatów według Moniki Goździalskiej

Warto czasem tradycyjne ziemniaki zastąpić batatami. Mimo że są słodkawe, doskonale nadają się do ryb i mięs - poleca w swojej książce #NIEDOPODROBIENIA Monika Goździalska.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pyszny mintaj w śmietanowym sosie: zachwytom nie będzie końca

Pyszny mintaj w śmietanowym sosie: zachwytom nie będzie końca

Mintaj duszony w śmietanowym sosie to pyszne danie, które z łatwością przygotujesz z filetu rybnego. Można użyć zarówno ryby świeżej, jak i mrożonej. Mintaj duszony w sosie z dodatkiem czosnku jest tak dobry, że palce lizać. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pyszne danie rybne. Porcja dostarcza 330 kcal oraz wielu składników odżywczych. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej "Dietosfera".

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Makaron żytni z bakłażanem z menu beszamel

Makaron żytni z bakłażanem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Makaron żytni z bakłażanem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to sycące i pełne składników odżywczych danie. Porcja dostarcza 310 kcal. Przepis skomponowali specjaliści z Poradni Dietetycznej "Dietosfera".

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sandacz na szpinaku z kremem z porów: inspiracja Magdy Gessler

Sandacz na szpinaku z kremem z porów: inspiracja Magdy Gessler

Wypróbuj przepis Magdy Gessler na filet sandacza z kremem porowym, serwowany na świeżym szpinaku. To danie rybne Magda Gessler proponuje na świąteczny obiad, ale potrawa jest tak smaczna, że z pewnością pojawi się na twoim stole nie tylko podczas świąt. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Aromatyczne curry z paluszków krabowych

Aromatyczne curry z paluszków krabowych

Delikatne w smaku paluszki krabowe skąpane w intensywnym i pikantnym sosie, w którym wszystkie smaki włączy w harmonijną całość łagodzące mleko kokosowe. Eksplozja smaków w indyjskim stylu - curry z paluszków krabowych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszne buraczki faszerowane łososiem z porem i serem

Pyszne buraczki faszerowane łososiem z porem i serem

Buraczki to idealne warzywa do nadziewania rozmaitymi farszami - zwłaszcza tymi o zdecydowanym smaku. Pyszne buraczki faszerowane łososiem wędzonym, podkręcającym smak porem i delikatnym serem, to prawdziwy ratrytas.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to rewelacyjny sposób na podanie ryby. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka z menu beszamel

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Placki z gotowanych ziemniaków i tuńczyka to pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, wpisujący się w trend zero waste. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Chrupiąca smażona ryba: szybki sposób na pyszny obiad

Chrupiąca smażona ryba: szybki sposób na pyszny obiad

Chrupiąca smażona ryba, któż jej nie lubi? Smażona ryba to szybki sposób na pyszny obiad. Chrupka panierka, delikatne białe mięso ryby - pyszne i proste. Pamiętać należy, że nie wolno jej jedynie przesmażyć. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 38