Owoce

Świat owoców czaruje bogactwem smaków i kolorów. Ponadto owoce mają mnóstwo witamin oraz wartości odżywczych, dlatego nie powinno ich zabraknąć w codziennej diecie. Półki i stragany uginają się zarówno od owoców egzotycznych, jak i krajowych. Nie zapominajmy o tych ostatnich - są zawsze świeże i w pełni dojrzałe.

Owoce

Krewetki w sosie z czarnych jagód - pomysł na wysmakowaną pystawkę

Krewetki w sosie z czarnych jagód to wysmakowana przystawka, która zadowoli nawet najwybredniejsze podniebienie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Zupa z borówek amerykańskich i bananów na soku jabłkowym

Zupa z borówek amerykańskich i bananów smakuje rewelacyjnie podana w schłodzonych miseczkach. To znakomity przepis na upalne dni.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Fantastyczna zupa jeżynowa z nutą cynamonu

Zupa jeżynowa to sezonowa gratka dla miłośników zup owocowych. Smak świeżych, leśnych owoców podbity odrobiną cynamonu przyprawia o zawrót głowy. Zupę można jeść na ciepło lub w postaci chłodnika. W tej drugiej wersji warto dodac do niej odrobinę bitej śmietany.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Orzeźwiająca sałatka z owoców mango z gorczycą

Mango ma świeży, lekko leśny aromat. Dzięki temu stanowi znakomitą bazę do lekkich, letnich sałatek. Ta sałatka z mango bardzo dobrze komponuje się z daniami z grilla - mięsem i rybami. Warto ja przygotować kilka godzin przed planowanym podaniem, aby smaki miały szansę się przegryźć.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Jabłka pieczone z majerankiem

Jabłka pieczone z majerankiem to znakomity dodatek do pieczonego drobiu, dań z wieprzowiny oraz oczywiście do smażonej wątróbki. Przygotujesz je w kilka chwil.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Papierówki w syropie z wanilią - idealne jabłka w słoikach

Papierówki w syropie to regionalny przepis na przetwory z jabłek, rodem z województwa lubuskiego. Idealnie zakonserwowane jabłuszka doskonale smakują zimą, jako deser po obfitym obiedzie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z ananasa i ogórka: soczysta i świeża surówka obiadowa

Sałatka ze świeżego ananasa i zielona ogórka jest orzeźwiająca w smaku. Idealna nie tylko do pikantnych dań kuchni kreolskiej, ale także do wszystkich potraw z grilla. Soczysta i świeża surówka obiadowa z ananasa i ogórka smakuje wszystkim. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Uwodzicielski sernik straciatella z wiśniami

Uwodzicielski sernik straciatella to cudowna kombinacja smaków - delikatna masa serowa, kwaskowe wiśnie i kawałki czekolady w jednym. Ta kompozycja uwiedzie nie tylko sernikowych łasuchów.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Łatwy sernik z borówkami amerykańskimi i kruszonką

Łatwy sernik z borówkami amerykańskimi i kruszonką to pyszne ciasto, idealne na deser po eleganckim posiłku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Maślany placek ze śliwkami: przepis na owocowe ciasto

Maślany placek ze śliwkami to łatwy przepis na owocowe ciasto. Kruchy placek kusi maślanym zapachem i aromatem pieczonych śliwek. Najlepszy wybór na deser po rodzinnym obiedzie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 195