Surówkowe zdrowie - 20 przepisów na codzienną pyszną porcję witamin

2020-03-30 7:30

Surowe warzywa to najlepsze źródło witamin i cennych substancji odżywczych. W okresie obniżenia odporności warto komponować i jadać surówki - dostarczymy wtedy organizmowi tego, co najbardziej potrzebuje. Solidna porcja witamin może również znakomicie smakować.

Surówkowe zdrowie
Autor: Shutterstock Surówki to najlepszy sposób na codzienną porcję świeżych warzyw.

Surówka z kalafiora i marchewki

Surówka z białej rzepy

Surówka z marchwi w stylu azjatyckim

Surówka z kapusty i papryki: chrupiąca i zdrowa

Chrupiąca i soczysta surówka z buraków, jabłek i marchwi

Najprostsza surówka z ogórków kiszonych z cebulą

Przaśna surówka z białej kapusty przyprawionej ziołami

Codzienna surówka z pora i pomidorów

Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek

Witaminowa surówka z buraków, marchwi i kapusty

Chrupka surówka z fenkułu i pomarańczy

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw

Soczysta surówka ze świeżego ananasa, marchewki i selera

Świeża i soczysta surówka z czerwonej kapusty, jabłek i pomarańczy

Surówka z brukselki i jarmużu

Super surówka z marchewki, świeżego ogórka i kukurydzy: przepis na chrupiącą sałatkę