Surówka z białej rzepy
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Surówka z białej rzepy to smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania. Połączenie krzepkiej rzepy ze świeżym ogórkiem i koperkiem jest bardzo udane. Surówka z białej rzepy będzie smakowała całej rodzinie.
SKŁADNIKI
- 300 g białej rzepy
- pół pęczka koperku
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 2 jabłka
- szczypta soli, pieprzu i cukru
- 3 łyżki wody
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rzepę zetrzeć na tarce, jabłka pokroić w kosteczkę.
- Cebulę i koperek drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
- Dodać sok z cytryny, olej i wodę.
- Całość wymieszać i dodać do surówki.