Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Detoks warzywny warto zrobić chociaż raz dziennie. Zdrowa porcja warzyw powinna nam towarzyszyć każdego dnia. Surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek doskonale spełni to zadanie. Łatwo ją przygotować, a wszystkie składniki są dostępne.
Indywidualnie dobrana dieta pozwoli Ci schudnąć, jeść zdrowo i smacznie bez efektu jojo. Skorzystaj z JeszCoLubisz!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
10 diet dla zdrowia. TUTAJ!
SKŁADNIKI
- 1 biała rzodkiew
- 2 marchewki, obrane
- 1 duże jabłko z zieloną skórką, soczyste i jędrne
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżka cebuli, drobno posiekanej
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1-2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka świeżej natki pietruszki lub jeszcze lepiej melisy, posiekanej (opcjonalnie)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zmiksować cebulę z olejem roślinnym, octem jabłkowym, cukrem i solą oraz pieprzem.
- Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce. Jabłko (nieobrane) pokroić w słupki, spryskać sokiem z cytryny.
- Wszystkie warzywa wymieszać razem i polać sosem, ponownie wymieszać. Podawać od razu.