Najprostsza surówka z ogórków kiszonych z cebulą

2019-08-31
Najprostsza surówka z ogórków kiszonych z cebulą
Autor: Shutterstock Surówka z ogórków kiszonych z cebulą - smaczna i prosta.
łatwy
5 min
4

Surówka z ogórków kiszonych z cebulą to chyba najłatwiejszy dodatek do obiadu, jaki znamy. Minimum składników, pracy i czasu, a efekt naprawdę duży. Wystarczą kiszone ogórki, cebula i nieco przypraw, a znakomitą surówkę pasującą niemal do każdego mięsnego obiadu zrobimy w kilka chwil. To szybki sposób na porcję zdrowych warzyw na talerzu. Najlepiej zrobić ją z samodzielnie zrobionych w domu kiszeniaków.

Składniki

6 kiszonych ogórków

1 cebula

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w cienkie plastry, a następnie osączamy na sicie. Jeśli wybierzemy opcję ze startymi ziemniakami smaki warzyw połączą się, jeśli ogórki pokroimy, będą zdecydowanie bardziej wyczuwalne.

Cebulę obieramy i kroimy w bardzo cieniutkie półplasterki lub w drona kosteczkę. Warzywa mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Surówka znakomicie smakuje z porcją mięsa w sosie z ziemniakami z wody.

Polecamy także:

Przaśna surówka z młodej kapusty z cebulą i musztardą

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska