Pieczarki

Smaczne pieczarki już dawno przestały się kojarzyć wyłącznie z pizzą i zapiekankami. Ponieważ nie trzeba za nimi eksplorować leśnych kniei, są o wiele tańsze od grzybów leśnych. Doskonale czują się w towarzystwie masła, śmietany, mięsa czy makaronów. Śmiało można je też piec, grillować i faszerować.

Pieczarki

Klops drobiowy nadziewany pieczarkami: wykwintna pieczeń rzymska na rodzinny obiad

Klops drobiowy nadziewany pieczarkami to wykwintna pieczeń rzymska na rodzinny obiad. Jej przygotowanie jest dziecinnie proste. A smak jest nieziemski. Taką pieczeń można podać na obiad, jako danie główne, lub po wystudzeniu, jako przystawkę. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone klopsy fasolowe z sosem pomidorowym: pyszne i obfite danie bezmięsne

Klopsy fasolowe z sosem pomidorowym to pyszne i obfite danie bezmięsne. Przygotowanie klopsików z fasoli zajmie wam niewiele czasu. Warto upiec ich większą ilość i zamrozić na później. Polecam każdemu, kto zrezygnował z mięsa, zarówno ze względów etycznych, jaki zdrowotnych. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kalafiorowa z pieczarkami: pyszna i sycąca zupa warzywna na rozgrzewkę

Kalafiorowa z pieczarkami to niezwykle pyszna zupa warzywna. Swój obłędny, intensywny smak zawdzięcza pieczeniu warzyw. To nowe podejście pozwala skondensować smak i zatrzymać wszystkie właściwości odżywcze środku jarzyn i grzybów. Lekka, wręcz dietetyczna zupa sprawi Wam dużo radości w chłodniejsze dni. Nie szczędźcie mielonego pieprzu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą i boczkiem: wyszukane rolady dla każdego

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą to pyszne i bardzo wyszukane rolady na obiad. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kupić odpowiedni kawałek mięsa, by po krótkim przygotowaniu i odpowiednio długim gotowaniu, cieszyć się obfitym i pysznym daniem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grzybowe risotto z piekarnika bez wysiłku: pyszne i łatwe

Tak, risotto można zrobić ciągłego mieszania - po prostu włóż je do piekarnika. A gdy piekarnik jest włączony, upiecz w nim grzyby na chrupko. Grzybowe risotto z piekarnika to fenomenalny sposób na pyszny obiad, czy kolację. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczarkowa z pęczakiem: sycąca zupa grzybowa, zakochasz się w niej od pierwszej łyżki

Pieczarkowa z pęczakiem to obfita zupa, która rozgrzewa, pociesza i karmi na długo. Pęczak, gruba kasza jęczmienna, powoli uwalnia cukry, dzięki czemu dłużej czujemy się syci. Doskonały aromat pieczarek nadaje zupie lekkości. Idealny posiłek w środku dnia! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gulasz z soczewicy i grzybów zapiekany pod puree ze słodkich ziemniaków

Gulasz z soczewicy i grzybów zapiekany pod puree ze słodkich ziemniaków to pełnowartościowy posiłek bezmięsny. Bogactwo smaków i substancji odżywczych syci na długo. Przepis polecam nie tylko weganom, ale wszystkim, którzy wątpią w smak warzyw. Warzywa są przepyszne, szczególnie w tym pysznym przepisie.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Schabowe pieczone z ziemniakami i grzybami po włosku: przepis na nieziemsko pyszne kotlety

Kotlety schabowe pieczone z pieczarkami, pomidorami, cebulą i ziemniakami to idealne rozwiązanie dla zapracowanych. Ten przepis to po prostu cały obiad w jednej formie do pieczenia. Tak pysznie i tak prosto jeszcze nie jedliści! Polecam! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Fantastyczne spaghetti z warzywami i grzybami - szybki i tani jesienny obiad

Makaron spaghetti z warzywami i grzybami najlepiej smakuje nam jesienią. Po pierwsze dlatego, że mamy pod dostatkiem pysznej świeżej papryki, która dodatkowo w tym czasie kosztuje grosze. Po drugie dlatego, że drugi ważny składnik - grzyby można przynieść z lasu. Półgodzinny spacer po lesie zazwyczaj wystarcza, by zebrać odpowiednią ich ilość, a przy okazji zaostrzy apetyt.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Soczysta karkówka z warzywami pieczona w ketchupie - prościej i smaczniej już się nie da!

Karkówka z warzywami pieczona w ketchupie to pomysł dla osób, które nie lubią długo stać przy kuchni. Mało pracy, doskonały efekt - taki właśnie jest  ten przepis. Dzięki dodatkowi ketchupu mięso jest  miękkie i soczyste, warzywa dodają aromatu, a całość robi się prawie sama - w piekarniku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 31