Pączki drożdżowe na tłusty czwartek - sprawdzone przepisy na tradycyjne pączki
Tradycyjnie pączki przygotowuje się z ciasta drożdżowego. Mają być pulchne, rumiane i pyszne. Najsmaczniejsze są te, przygotowane samodzielnie - bez spulchniaczy, polepszaczy i chemii. Podajemy kilka sprawdzonych przepisów na pyszne pączki drożdżowe!
Spis treści
- Tradycyjne pączki drożdżowe - sekretne przepisy mistrzów
- Pączki drożdżowe z lukrem, z cukrem pudrem, ze skórką pomarańczową
- Pączki drożdżowe inaczej nadziane
- Pączki drożdżowe inaczej
Tradycyjne pączki drożdżowe - sekretne przepisy mistrzów
Przepis na pyszne domowe pączki drożdżowe często przekazuje się z pokolenia na pokolenie. W końcu każdy ma swoje sztuczki i sekretne sposoby, aby ich słodkości były najlepsze. NA szczęście niektórzy chętnie się nimi dzielą. Więc jeśli dopiero zaczynasz rodzinną tradycję możesz skorzystać ze sprawdzonych przepisów.
Pączki klasyczne wg Magdy Gessler
Pączki luksusowe wg przepisu pradziadka
Pączki pieczone wg babci Krysi
Pączki drożdżowe z lukrem, z cukrem pudrem, ze skórką pomarańczową
Każdy ma swoją ulubioną wersję pączka. Najczęściej ozdabia się je na wierzchu lukrem lub cukrem pudrem. Są tacy, którzy nie wyobrażają sobie pączka bez skórki pomarańczowej, inni wolą pączki saute - bez dodatków.
Tradycyjne pączki na tłusty czwartek
Pączki z lukrem i skórką pomarańczową
Pączki drożdżowe inaczej nadziane
Spore pole do popisu mamy również w przypadku nadzienia. Najczęściej przygotowuje się je z konfiturą różaną lub wiśniową. Świetnie smakują też z wieloowocową marmoladą lub powidłami śliwkowymi. Ale to nie koniec możliwości. Dla lubiących eksperymenty mamy pomysły nie do końca tradycyjne, ale równie pyszne: pączki z czekoladą, adwokatem, budyniem lub serem.
Włoskie pączki z nadzieniem migdałowym