Spis treści
Makaron z tuńczykiem w sosie
Makaron zwykle gotujesz się 10-15 minut. To wystarczająco dużo czasu, aby przygotować pyszny sos do niego. Wystarczy puszka czy dwie tuńczyka w oleju, sosie własnym lub wodzie i kilka dodatków. Do tuńczyka pasują pomidory - świeże i suszone, por, zielone warzywa liściaste, a także strączki. Taki sos można przygotować na oliwie lub zabielić go śmietaną. Tuńczyk świetnie łączy się też z serami: topionym, mascarpone czy mozzarellą.
Spaghetti z tuńczykiem - obiad na szybko dla zapracowanych
Spaghetti z suszonymi pomidorami i tuńczykiem
Tagliatelle z tuńczykiem, porem i ziołową nutką
Najprostszy makaron z tuńczykiem i ziołami
Tuńczyk z makaronem zapiekany
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem to danie treściwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. To znakomite rozwiązanie na danie z niczego: można wykorzystać do nie go resztkę makaronu z poprzedniego dnia i zagubioną na dnie szuflady puszkę tuńczyka.
Tuńczyk zapiekany z kukurydzą, serem feta i pomidorami: przepis na tuńczyka z puszki
Makaron zapiekany z tuńczykiem i brokułami: łatwy przepis na codzienne gotowanie
Zapiekanka z tuńczykiem: przepis na zdrowe i tanie danie
Lasagne z tuńczykiem, cukinią i awokado: łatwy przepis
Makaron z tuńczykiem w jednej sałatce
Tuńczyk i makaron to znakomita para również na zimno. Z dodatkiem świeżych warzyw i kilku kropli oliwy możemy wyczarować znakomitą, sycącą przekąskę.